17. Yarimada Spor Oyunlari Çesme'de Basladi

Çesme’nin ev sahipligindeki 17. Yarimada Spor Oyunlari, dün gerçeklestirilen kortej yürüyüsüyle basladi. 17. Yarimada Spor Oyunlari’na, 9 ilçeden, 15 bransta, yaklasik 2050 sporcu katilim gösterecek.

17. Yarimada Spor Oyunlari Çesme'de Basladi
Çesme Belediye Bandosu esliginde, Mehmetçik Parki’ndan baslayan kortej yürüyüsüne, Izmir Vali Yardimcisi Ünal Çakici, Çesme Kaymakami Mehmet Marasli, Çesme Belediye Baskani Lal Denizli, Çesme Emniyet Müdürü Murat Dokumaci, Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Faaliyetleri Birimi Sube Müdürü Enver Yilmaz, Çesme Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükates ve sporcular katildi.

Cumhuriyet Meydani’nda sona eren kortej yürüyüsünün ardindan açilis töreni, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti. Çesme Halk Egitim Merkezi Halk Oyunlari ekibinin sundugu gösterinin ardindan açilis konusmalari gerçeklestirildi.



"Çok güzel oyunlar bizleri bekliyor"

Izmir Vali Yardimcisi Ünal Çakici, yaptigi konusmada, "Yarimada Spor Oyunlari, bu bölgede ilk ve tek yerel spor oyunlaridir. Üç asamali Izmir Spor Senlikleri kapsaminda, ilk asama olan 17. Yarimada Spor Oyunlari’nda bir araya geldik. Geçen hafta içerisinde kaymakamimiz ve belediye baskanimizi ziyaret ettim. Detaylar üzerinde konusmak istedim. Baktim ki, kaymakamimiz ve belediye baskanimiz her seyi, en ince ayrintisina kadar planlamislar. Harika bir organizasyon tasarlamislar. Çok güzel oyunlar bizleri bekliyor. 15 ayri bransta, 9 ilçeden katilimla, kazasiz belasiz, harika bir mücadele diliyorum" dedi.



"Kazananin herkesin oldugu harika bir organizasyon olmasini diliyorum"

Çesme Kaymakami Mehmet Marasli da bir konusma yaparak, "Bahardan kalma son günlerde Çesme’nin yazina ’merhaba’ derken, sporla dolu, keyifle dolu bir döneme ’merhaba’ diyoruz. 17’ncisini düzenledigimiz Yarimada Spor Oyunlari’nin geliserek, diger ilçelerimizi de kapsayarak Izmir genelinde olmasi da dilegimizdir. ’Saglam kafa, saglam vücutta olur’ siariyla ögrencilerimizin sporla, beden egitimiyle, kendilerini gelistirmeleri, ülkemizin gelecegine de emin adimlarla yürümeleri amaciyla bu organizasyonda emegi geçen Valiligimize, belediyemize, Gençlik ve Spor Il ve Ilçe Müdürlügümüze ve en önemlisi ögrencilerimizi yetistiren ve buraya getiren ögretmenlerimize sükranlarimi sunmak istiyorum. Tüm ögrencilerimizin basariyla bir mücadele sergiledikleri, kazananin hepsinin oldugu bir organizasyon olmasini temenni ediyorum" diye konustu.



"Spora ve Çesme’ye yakisacak bir hafta olmasini temenni ediyorum"

Çesme Belediye Baskani Lal Denizli de yaptigi konusmada, "17. Yarimada Spor Oyunlari’na ev sahipligi yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kültürel mirasimizin, özellikle geçmisten gelen geleneklerimize sahip çikmanin önemini her zaman vurguluyorum. Sadece sanat alaninda degil, spor alaninda da çok önemli oldugunu vurguluyorum. O nedenle böyle bir spor müsabakasina, tarihten aldigimiz güçle bugünlere getirmek ve Vali Yardimcimiz Ünal Çakici’nin bu konuda verdigi yogun çaba ile yeniden hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Çok güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum. Çocuklarimizla, sporcularimizla, gençlerimizle, spora ve Çesme’ye yakisacak bir hafta olmasi temennisiyle, organizasyonda emegi geçen Vali Yardimcimiza, Çesme Kaymakamimiza, Il Gençlik ve Spor Müdürlügümüze, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügümüze ve Çesme Belediyesi emekçilerine çok tesekkür ederim" seklinde konustu.

Çesme, Urla, Karaburun, Seferihisar, Selçuk, Narlidere, Menderes, Güzelbahçe ve Balçova olmak üzere toplam 9 ilçeden sporcularin katildigi 17. Yarimada Spor Oyunlari’nda, Badminton, basketbol, 3x3, bocce, dart, futbol, kros, masa tenisi, mini voleybol, oryantiring, plaj voleybolu, satranç, tekvando (kyorugi), tenis, yelken, yüzme (açik su) branslarinda, yaklasik 2050 sporcu mücadele ediyor. 17. Yarimada Spor Oyunlari, 11 Mayis Cumartesi günü sona erecek.
Kaynak: İHA