KMÜ'de 'Hidirellez Ve Bahar Senlikleri'

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafindan düzenlenen ’Hidirellez ve Bahar Senlikleri’ büyük bir coskuyla basladi.

KMÜ'de 'Hidirellez Ve Bahar Senlikleri'
KMÜ Amfi tiyatroda saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan senlige Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Nevzat Aydin, Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, üniversite personeli ve çok sayida ögrenci katildi.

Halk oyunlari gösterisi ile devam eden senlige ögrenciler danslariyla eslik etti. Renkli görüntülere sahne olan programda Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Baykan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Nevzat Aydin ve Prof. Dr. Serkan Ada, ögrenci topluluklarinin stantlarini gezerek topluluk üyelerinden bilgi aldi.

Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Geleneksel El Sanatlari Bölümü ögrencilerinin hazirladigi ‘Hos Geldin Bahar’ temali serginin açilisi da yine bahar senlikleri kapsaminda gerçeklestirildi.

Ögrencilerin temel sanat tasarim ilkeleri, ebru, hali, tezhip, dokuma, minyatür ve kumas boyama teknikleri ile hazirladiklari 66 eser sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Iki gün boyunca sürecek olan ’Hidirellez ve Bahar Senlikleri’ kapsaminda ögrenciler topluluk tanitimlari, sisme oyunlar, konser, model uçak gösterimi, uçurtma senligi ve yazlik sinema gösterimi gibi pek çok etkinlik ile eglenceye doyacak.
Kaynak: İHA