Selçuk Belediyesi Atalik Tohumlardan Ürettigi Fideleri Halkla Bulusturdu

Selçuk Belediyesi Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde atalik tohumlardan ürettigi fideleri ve kompost gübreyi halk ile paylasti.

Selçuk Belediyesi Atalik Tohumlardan Ürettigi Fideleri Halkla Bulusturdu
Selçuk Belediyesi Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde atalik tohumlardan üretilen 14 bin adet fide, 2 ton kompost gübreyi halkla bulusturdu. Atalik tohumlari çogaltmak, tarimsal üretimi desteklemek, halki üretime dahil etmek amaciyla Efes Tarlasi Yasam Köyü ile önemli bir tarimsal kalkinma hamlesi baslatan Selçuk Belediyesi, bu yil da atalik tohumlardan üretilen fideleri Selçuk halki ile bulusturdu. Aslanli Havuz Parki Yaninda kurulan stantlarda kil tatli biber, Aydin Karasu uzun patlican, Selçuk kara karpuz, köy domatesi, kara kavun, topan patlican, salatalik fidelerine ve kompost gübre dagitimina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde atalik tohumlardan üretilen fideleri ve kompost gübreyi vatandaslara meclis üyeleri ile birlikte dagitan Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, "Biz çok uzun yillardan beri Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde park bahçe atiklarindan faydalanarak kompost gübrelerimizi üretiyoruz. Kompost gübrelerimizi vatandaslarimiza ve üreticilerimize dagitiyoruz. Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde atalik tohumlardan fidelerimizi üretiyor, vatandaslarimiz için çok daha saglikli bir üretimle çok daha saglikli bir gelecek saglamaya çalisiyoruz. Saglikli bir gelecek için çalismaya, üretmeye devam edecegiz” dedi.

Diger yandan Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde üreticiler için 2 bin adet nektarin, elma ve kayisi fidaninin dagitimi yapildi.
Kaynak: İHA