Karsli Vatandastan Duyarli Davranis

Ermeni-Türk harbinde Kars’ta 1920 yilinda sehit düsen Yüzbasi Faik Bey’in mezarina duyarli vatandas tarafindan önce bayrak dikildi, ardinda da mezarin bulundugu bölge temizlendi.

Karsli Vatandastan Duyarli Davranis
Tarihi Benli Ahmet Istasyonu’nda dört tarafi duvarla çevrili olan Yüzbasi Faik Bey’in mezarinin anit mezar haline getirilmesini isteyen vatandaslar, mezarlikta 5 ayri mezarin bulunduguna dikkat çekerek mezarin oldugu bölgenin koruma altina alinmasi gerektigini veya buraya anit mezar yapilmasini istedi.

Kars’in en islek caddelerinden birisi olan Faikbey Caddesi’ne ismi verilen Yüzbasi Faik Bey’in mezarinin tarihi istasyonda bulundugunu ifade eden vatandaslar, "Kars ve civarinin Ermenilerden geri alinmasi için yapilan harekat esnasinda 12. Tümen, 36. Alay 1’inci tabur komutani yüzbasi Faik bey 14 Ekim 1920 tarihinde Ermeni-Türk harbinde, Berne (Koyunyurdu) Köyü’nün dogusundaki tepede birligin basinda oldugu sirada çarpismalarda sehit düstü. Ben de her sene geliyorum. Otlarini temizliyoruz, bayragini taktik. Her yil bu ayalarda gelip buranin bakim ve onarimi yapiyorum" dedi.

Duyarli vatandas daha sonra Yüzbasi Faik Bey’in bulundugu mezarin etrafini temizledi, mezarin üzerinde bulunan agaç parçalarini ve istenmeyen otlarini topladi, mezarligin içerisindeki bayragi degistirdi. Sehitlere dua eden vatandas daha sonra bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA