Izmir'in Barajlarinda Su Seviyesi Düstü

Izmir Büyüksehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlügü, Izmir’in içme suyu ihtiyacini saglayan Tahtali, Gördes ve Balçova barajlarindaki su seviyelerinin önceki yillara oranla düsmesine ragmen kisa vadede kentte bir susuzluk tehdidi bulunmadigini açikladi.

IZSU Genel Müdürlügü, kentin su ihtiyacinin yariya yakinini karsilayan Tahtali, Balçova ve Gördes barajlarindaki güncel doluluk oranlarini açikladi.

Doluluk seviyesi Tahtali Baraji’nda yüzde 31, Balçova Baraji’nda yüzde 76, Gördes Baraji’nda ise yüzde 13 olarak kayitlara geçti. 3 barajdaki toplam su miktari ise 188 milyon metreküp oldu. Bu üç önemli kaynagin disinda kente su saglayan Ürkmez Baraji yüzde 43, Güzelhisar Baraji yüzde 86 ve Kutlu Aktas Baraji ise yüzde 41 doluluk oranina sahip.

Tahtali’da 2008’den beri en düsük seviye

Tahtali, Balçova ve Gördes barajlarindaki su miktarinin Izmir’in yaklasik 8 aylik su ihtiyacini karsilayacagi bildirildi.

IZSU yetkilileri Tahtali Baraji’nda 2008 yilindan bu yana en düsük su seviyesinin gözlendigini belirtirken, su seviyesindeki düsüsün azalan yagislardan kaynaklandigi vurgulandi. Açiklamada IZSU’nun kente kesintisiz içme suyu saglamaya yönelik çalismalarinin devam ettigi ifade edilirken, “Barajlarimizda hiç yagis olmasa bile yil sonuna kadar yetecek su mevcut; ayrica yer üstü su kaynaklarinin yaninda kentimizin yer alti su kaynaklarindan da faydalaniyoruz. Ancak uzun vadede yasanabilecek susuzluk tehdidine karsi suyun tasarruflu kullanilmasi tüm toplumumuz açisindan büyük önem tasiyor” denildi.
Kaynak: İHA