Istanbul'da Film Gibi Olay Açiklamasi Silahla Kendini Vurdu, Polis Kan Izlerini Takip Edip Oyununu Bozdu

Tarlabasi’nda eski esine kizan sahis, silahla kendini bacaklarindan vurup yaraladi. Hastanede kendisini maskeli bir sahsin vurdugunu söyleyen adamin oyununu Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri bozdu. Sokaktaki kan izlerini takip eden polis adamin üstünden çikan anahtarla dairesine girdiginde tabancalar ve çok miktarda bonzai ele geçirdi. Bir aparta da silahli saldiri düzenledigi ortaya çikan sahis, tekerlekli sandalyeyle çikartildigi adli makamlarca ev hapsine çarptirildi.

Istanbul'da Film Gibi Olay Açiklamasi Silahla Kendini Vurdu, Polis Kan Izlerini Takip Edip Oyununu Bozdu
Olay, geçtigimiz Persembe günü saat 18.00 siralarinda Beyoglu Tarlabasi semti Kalyoncu Kullugu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerindeki bulunan bir binadaki dairede yasayan Sidar A., eski esiyle telefonda görüsmeye basladi.

Görüsme esnasinda tartisma çikmasi sonucu sinirlenen adam, tabancasiyla art arda kendini elinden vurdu. Elini delen kursunlar ardindan sag bacagina saplandi.

Maskeli sahsin kendisini vurdugunu söylerdi

Olayin ardindan can havliyle binadan çikan adam, sokaga çikarak yardim istedi. Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri, Sidar A.’yi yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla Taksim Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirarak tedavi altina aldi. Hemen ameliyata alinan adamin bacaginin 3 yerinde kiriklar oldugu tespit edildi.

Beyoglu Asayis polisi dedektif gibi iz sürdü

Olayla ilgili çalisma baslatan Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri, hastanede tedavi gören Sidar A.’nin ifadesine basvurdu. Adamin maskeli bir sahsin, kendisini vurup kaçtigini söylemesi üzerine polis sokakta inceleme yapti. Ancak sokakta herhangi bir güvenlik kamerasi görgü sahidine rastlanilamadi. Çalismalar devam ederken, polisin sokaktaki kan izleri dikkatini çekti. Izleri takip eden polis burada bulunan bir binaya ulasti. Sidar A.’nin yalan söylediginden süphelenen polis, adamin üstünden çikan anahtarla binadaki dairelerin kilidini tek tek denedi.

Kan izleri adamin oyunu ortaya çikartti

En üst kattaki dairenin kilidinin uydugunu fark eden Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri, içeriye girdiginde çok miktarda kan oldugunu gördü. Sahsin daire içerisinde vuruldugunu belirleyen polis, yaptigi aramalarda yerde 4 adet ruhsatsiz tabanca ele geçirdi. Devam eden aramalarda ise avizenin ve çekmecenin içerisinde yaklasik 47 gram “bonzai” diye tabir edilen uyusturucu madde ile hassas terazi ele bulundu.

Esiyle tartisinca kendisini silahla vurmus

Bunun üzerine hastanede tedavisi biten Sidar A. polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Emniyete götürülen sahis, ifadesinde eski esiyle telefonda tartistigini bu sebeple sinirlenerek kendisini vurdugu ve kursunlarin bacagina isabet etigini, dairesindeki tabancalar ve uyusturucularin bulunmamasi için maskeli sahsin kendisini vurdugunu söyledigini itiraf etti.

Geçen hafta da aparta kursun yagdirmis

Ayrica sahsin üstündeki montta da polisin dikkatini çekti. Geçtigimiz Pazar günü saat 02.45 siralarinda Sidar A.’nin kaldigi binaya yakin bir adresteki aparta kursun yagdirilmasi olayinin failinin de Sidar A. oldugu görüntülerden tespit edildi. Saldiri ani ise güvenlik kameralarina anbean yansidi.

Tekerlekli sandalyeyle getirilen sahsa ev hapsi cezasi verildi

Islemleri tamamlanan Sidar A., “taksirle yaralama”, “atesli silahlar kanununa muhalefet” ve “uyusturucu madde ticareti yapmak” suçlarindan adliyeye sevk edildi. Emniyette 9 adet suç kaydi olan sahis, çikartildigi mahkemece ev hapsi cezasina çarptirildi. Tekerlekli sandalye ile polis nezaretinde adliyeden çikartilan sahis, cezasinin uygulanmasi için adresine götürüldü.
Kaynak: İHA