Gümüshane'nin Yüksekleri 5 Mayis'ta Beyaza Büründü

Gümüshane il genelinde dün etkili olan yagmur yagisi yüksek kesimlerde gece yerini kar yagisina birakti ve günler sonra yüksek kesimler yeniden beyaza büründü.

Gümüshane'nin Yüksekleri 5 Mayis'ta Beyaza Büründü
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün tahminlerinde sari uyari verdigi Gümüshane’de beklenen kar yagisi gerçeklesti. Kentin yüksek kesimleri beyaz gelinligini yeniden giydi.

Dün aksama kadar devam eden ve kent merkezinde metrekareye 26 kilogram yagisin düstügü Gümüshane’de sabaha karsi yagmur yagisi yerini kar yagisina birakti. Bazi noktalarda kar kalinligi 5 santimetreyi geçerken, kar yagisinin bu gece de devam etmesi bekleniyor.

Merkeze bagli Yagmurdere Vadisi’nde yer alan köylere ulasimi saglayan 2 bin 280 metre rakimli Kostan Dagi geçidinde kar ve tipi etkili olurken denizden 2 bin 24 metre yükseklikte yer alan Limni Gölü Tabiat Parki’nda ise kar kalinligi 5 santimetreye ulasti.

Torul ilçesine bagli Zigana köyü sinirlarindaki “Zigana’nin nazar boncugu” olarak nitelendirilen Limni Gölü’nde yagisin ardindan gölün etrafini sarmalayan çam agaçlari beyaz örtüyle kaplanirken essiz bir manzara olustu.

Tesis isletmecisi Mustafa Eroglu, her yil oldugu gibi Hidirellez gününe denk gelen 5 Mayis tarihinde yine kar yagisi gerçeklestigini belirterek, “Aksamdan itibaren siddetli yagisin ardindan gerçeklesen kar yagisiyla beyaz örtüye büründü. Her yil Gümüshane’nin yüksek kesimleri ve Limni Gölü böyle bir kar yagisi gerçeklesiyor. Bu yil da yine aynisi oldu. Kar yagisinin ardindan ortaya çikan güzel görüntüyü gelen turistler görebiliyor” dedi.

Kaynak: İHA