Enkaz Kentte Paskalya Ayini Düzenlendi

HATAY – Hatay’in Iskenderun ilçesinde Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki Paskalya bayrami ayini, kentteki gayrimüslim vatandaslarin katilimiyla basladi.

Medeniyetler besigi olan Hatay’da farkli inançlara sahip insanlar, yüzlerce yillardir ayni yasam alanini paylasmaya devam ediyorlar. Asrin felaketi sonrasi bölgede birçok ibadet ve birçok gelenek yapilamazken, uzun zaman sonra yeniden gelenekler yasatilmaya devam ediliyor. Iskenderun ilçesinde Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya bayrami kutlandi. Kilisesinin isiklarla süslendigi ayinde gayrimüslim vatandaslar, bir araya geldiler. Iskenderun Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi pederi Dimitri Yildirim ve Yusuf Nikola Papasoglu, ayinde yaptiklari konusmada; baris ve kardeslik mesaji verdi.

Paskalya bayramini coskuyla kutladiklarini belirten Can Terbiyeli (42), “6 Subat depremlerinden sonra sehir merkezindeki Aya Nikola Katolik kilisemizi kullanamaz hale geldik. Burasi çok daha eski bir kilise ama çok kullanmiyorduk depremden sonra bize kucak açti, cemaatin bir araya gelmesini sagladi, o yüzden çok bizim açimizdan çok önemli. Bugün de Paskalya’yi kutluyoruz aslinda bu bir haftalik bir süreç kutsal hafta olarak adlandiriyoruz” ifadelerine yer yerdi.

Ayini Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Dogum, Iskenderun Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yildirim ve Yusuf Nikola Papasoglu yönetti. Kiliseye gelen vatandaslar mum yakti ve ayinde dua etti. Dualarin sonunda Paskalya’ya özgü olarak yumurta tokusturuldu.
Kaynak: İHA