Çatalca'da Ilginç Hirsizlik Açiklamasi 5 Evi Havuzlariyla Beraber Çaldilar

Çatalca’da 5 adet bungalov alan vatandaslarin evleri, havuzlariyla birlikte çalindi. Iddiaya göre, bungalovlari insa eden sahisla, bir ev sahibi arasindaki alacak verecek meselesinden dolayi alacakli kisi evleri havuzlariyla birlikte çaldi. Bungalovlardan geriye kalan çakil taslarinin bulundugu arazi havadan görüntülendi.

Çatalca'da Ilginç Hirsizlik Açiklamasi 5 Evi Havuzlariyla Beraber Çaldilar
Olay, Çatalca Akalan Mahallesi’nde yapilan bir proje kapsaminda 5 havuzlu bungalovda meydana geldi. Bungalovlar peyzaj düzenlemeleri yapildiktan kisa süre sonra tatil sitesi modülüne göre planlanip satildi. Site içerisinde bulunan 5 komsu, evlerine esyalarini yerlestirerek, bahçelerini kendilerine göre düzenledi.

Bungalovlar, ev sahipleri tarafindan hafta sonlari ve bos vakitlerinde yazlik olarak kullanilmaya baslandi. Iddiaya göre, bu 5 bungalovun sahiplerinden komsu Yahya Kemal Yaman isimli sahis, siteyi yapan kisiyle alacak verecek meselesi nedeniyle tartisti. Alacakli olan Yahya Kemal Yaman bir gece, sitenin içerisindeki 5 bungalovu havuzuyla beraber çaldi. Ev sahipleri, olaydan birkaç gün sonra bungalovlara gidince soke oldu. Evlerinden geriye çakil taslarinin kaldigi gören ev sahipleri, jandarmaya ihbarda bulundu. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin hirsizlikla ilgili incelemelerine devam ederken, ev sahipleri karsi karsiya kaldiklari durumu izah etmekte zorluk yasiyor. 5 adet bungalovun çalismasinin ardindan geriye kalan bos arazi havadan görüntülendi.

“Buraya vinçler, kamyonlar getirmisler ve bu sekilde çalmislar”

Yasadiklari durumu anlatan ev sahiplerinden Enis Onat, “Burayi ben yaklasik 1 sene önce almistim. Burasi bes ev olan butik bir siteydi ve çok güzel bir konseptti. Bir gün komsularimizdan birisi beni arayarak evlerin söküldügünü söyledi.

Biz gelip baktigimizda havuzlarin tesisatlarina kadar çalindigini gördük. Biz bu evleri alirken en büyük nedeni kapi numarasinin olmasiydi, kapi numarasi olmasi demek resmi olmasi demekti. Nasil sizin sehir içinde bir eviniz varsa, burayi da ayni sekilde düsünebilirsiniz. Buraya vinçler, kamyonlar getirmisler ve bu sekilde çalmislar. Bu isi yapanlardan birisi buradaki hissedarlardan biri. Biz kendisini bulduk. Bize evleri yapan kisiyle arasinda maddi sikinti oldugunu söyledi.

Biz sikayetçi olduk, insallah hizli bir sekilde sonuçlanmasini bekliyoruz. Her geçen zamanda evlerimizin ve diger esyalarimizin yok olma olasiliginin artmasi anlamina geliyor” seklinde konustu.



“Bir site içerisinde çevre düzenlemesi yapilmis gayet güzel bir alandi”

Bir baska ev sahiplerinden olan Cahit Üçüncü ise, “Buradaki konutlardan birisinin sahibi bendim. Biz ilk duyduk ve satin aldik. Hosumuza gitmisti. Bir site içerisinde çevre düzenlemesi yapilmis gayet güzel bir alandi. Biz diger komsularimizla tanismak için aradigimizda burada bir sey kalmadigini ögrendik. Ben gördügümde sok oldum, hiçbir sey kalmamis. Jandarmaya giderek sikayetçi olduk su anda bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA