BM Açiklamasi 'Gazze Seridi'nin Kuzeyinde Tam Anlamiyla Açlik Var'

Birlesmis Milletler’e (BM) bagli Dünya Gida Programi (WFP) Icra Direktörü Cindy McCain, Gazze Seridi’nin kuzeyinde yasanan insanlik dramina deginerek, “Kuzeyde açlik var, tam anlamiyla açlik var ve güneye dogru ilerliyor” dedi.

BM Açiklamasi 'Gazze Seridi'nin Kuzeyinde Tam Anlamiyla Açlik Var'
Israil Gazze Seridi’ne yönelik saldirilariyla binlerce sivili katlederken, açlik ve susuzluk kuzey basta olmak üzere tüm bölgeye yayiliyor. Birlesmis Milletler’e (BM) bagli Dünya Gida Programi (WFP) Icra Direktörü Cindy McCain Gazze Seridi’nin kuzeyindeki insanlik dramina dikkat çekerek, “Kuzeyde açlik var, tam anlamiyla açlik var ve güneye dogru ilerliyor. Bizim sürekli olarak istedigimiz tek sey ateskes ve Gazze Seridi’ne güvenli bir sekilde girebilmek için sinirsiz erisimin saglanmasidir” dedi.



COGAT yalanladi

Israil ordusuna bagli Filistin Topraklarindaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) ise McCain’in sözlerini yalanlayan bir açiklama yapti. COGAT tarafindan yapilan açiklamada, “Israil Devleti, son aylarda Gazze Seridi’ne gida, tibbi malzeme ve çadir için ekipman saglamak üzere insani yardim çabalarini artirdi” denildi. COGAT’in son haftalarda Gazze Seridi’nde faaliyet gösteren BM kuruluslari da dahil olmak üzere uluslararasi toplumla koordinasyon içinde oldugu belirtilen açiklamada, “Basta gida olmak üzere insani yardim malzemesi tasiyan 100 kamyon her gün Gazze Seridi’nin kuzeyine gönderilmektedir. Nüfusa oranla Gazze Seridi’nin kuzeyine gönderilen yardim kamyonlarinin sayisi, bölgenin güneyine gönderilenlerden daha fazladir” ifadeleri kullanildi.

“Uluslararasi muhataplar tasinan mallarin kapsaminin azaltilmasini istiyorlar”

Israil’in son haftalarda bölgenin kuzeyinde ve güneyinde insani durumu önemli ölçüde iyilestirecek çabalara öncülük etigi aktarilan açiklamada, “Uluslararasi muhataplar, ‘insani durumun iyilesmekte oldugunu, kuzeydeki depolarda ve pazarlarda çesitli mallarin bulundugunu’ belirtti.

Iyilesen durum isiginda, gönderilen miktarlar nüfusa oranla çok yüksek oldugu için ‘Gazze Seridi’nin kuzeyine tasinan mallarin kapsaminin azaltilmasini’ istiyorlar” denildi.
Kaynak: İHA