Mereto Dagi Eteklerinde Düzenlenen Konser Yogun Ilgi Gördü

Batman’in Sason ilçesinde farkli okul ve branslardan bir araya gelen ögretmenlerden olusan koronun Mereto Dagi eteklerinde “Seslerin rengi” adi altinda sundugu, farkli kültür ve dillerden sarkilarin seslendirildigi konser yogun ilgi gördü.

Mereto Dagi Eteklerinde Düzenlenen Konser Yogun Ilgi Gördü
Bölgedeki kültürü anlatmak adina çok sesli koro olusturduklarini belirten koro ekibinden Sason Anadolu Lisesi Cografya Ögretmeni Sema Kilit, farkli dil ve kültürü yansitan sarkilari seslendirerek vatandaslarin begenisine sunduklarini söyledi.

Kilit, “Bu ilçeye atandigimda burada ögretmenler ile ilgili etkinliklerin olmadigini düsünmüstüm ama yanildim. Burada çok güzel etkinlikler yapiliyor. Bu günde bir araya geldigimiz ögretmenlerimiz ile bir koro olusturduk. Hem buradaki kültürü anlatmak adina Arapça, Kürtçe, Süryanice, Türkçe ve hatta balkanlara uzanan parçalar seslendirdik. Farkli kültür ve seslerden bir sunum yaptik. Yogun katilim oldugu için çok mutlu olduk” dedi.

Koro sefi Meryem Tasuçar da ilçedeki farkli okul ve branslardan bir araya gelen ögretmenlerden dillerin rengi adi altinda çok sesli koro olusturduklarini belirterek, 3 aydan fazladir emek verdiklerini, koronun begenilmesi ve katilimin fazla olmasinin kendilerini çok mutlu ettigini ifade etti.

Sason Ögretmenevi bahçesinde Ilçe Milli Egitim Egitim Müdürlügü bünyesinde düzenlenen “Seslerin rengi" müzik ziyafetinde Azerice, Kürtçe, Lazca ve Ermenice basta olmak üzere birçok dilde sarkilar seslendirildi.
Kaynak: İHA