Artvin'de Ögretim Üyesi Karpuz Dagitarak Israil'i Protesto Etti

Artvin’in Arhavi ilçesinde Israil’in Gazze’ye saldirilarini protesto etmek için Filistin’in sembolü haline gelen karpuz dilimi dagitildi.

Artvin'de Ögretim Üyesi Karpuz Dagitarak Israil'i Protesto Etti
Arhavi tarihi Merkez Camii önünde yapilan gösteride Artvin Çoruh Üniversitesi Ögretim Üyesi ve performans sanatçisi Dr. Kemal Saglam, vatandaslara Filistin’in sembolü haline gelen karpuz dilimleri dagitti.

Filistinli çocuklarin çaresizligi yasadigini belirten Dr. Saglam, "Filistin topraklarinda büyük bir katliam var. Oradaki Filistinli masum insanlar büyük bir açlik ve sefalet içerisinde ya ölüyorlar ya da bombalanip yanarak paramparça olup ölüyorlar. Bu durum çok içler acisi. Bu duruma insanlik müdahale etmeli, Israil’e karsi savasmali. Ben Israil’e karsi savasmak istiyorum. Oraya gidip orada Gazzeli çocuklarla birlikte savasip sehit olmak istiyorum. Beni birakin ben Gazze’ye gitmek istiyorum” dedi.

Dagitilan karpuz dilimlerinden alarak Israil askerlerine tepki gösterdigini ifade eden Meliksah Yildirim, “O günkü direniste insanlar sokaklarda bilinçli olarak daha çok karpuz yemeye baslamistilar. Bugün de artik bu sembolize edilebilir. Bugün bizler de sokaklarda bu sekilde tüketerek veya dagitim yaparak insanlari bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu konuda biz de elimizden geleni yapmaya çalisacagiz insallah” dedi.

1967 yilindaki savasin ardindan Gazze ve Bati Seria’da Filistin bayragi yasaklanarak, bayragi tasiyanlar ve asanlar tutuklanmaya basladi.

Filistinli vatandaslar da yasaklara boyun egmeyerek bayragin renklerini içinde barindiran karpuz dilimlerini tasimaya basladi.

Kirmizi, siyah, beyaz ve yesil renklerin bir arada oldugu karpuz, direnisin sembolü haline geldi.
Kaynak: İHA