Yozgat'ta Ates Ve Piknik Kisitlamasi

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan baskanliginda düzenlenen toplantida, orman yanginlarina karsi alinacak tedbirler kapsaminda ormanlik alanlarda çesitli yasaklar getirildi.

Yozgat'ta Ates Ve Piknik Kisitlamasi
Yozgat il genelinde, özellikle ormanlik alanlarda ve köy sinirlari içinde aniz ve benzeri bitki örtüsünün yakilmasi tamamen yasaklandi. Ayrica, ormanlik alanlarda ates yakmak yasaklanarak, orman yanginlarinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 1 Haziran 2024 ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasinda Çamlik Milli Parki ve diger ormanlik alanlarda siki piknik kisitlamalari getirildi.

Bu dönemde saat 21.00’den sonra atesli piknik yapmak yasaklandi. Piknikçiler sadece belirlenen piknik alanlarinda piknik yapabilecek. Saat 22.00’den sonra ise bölgeye otel müsterileri haricinde giris yasaklanarak güvenlik önlemleri artirildi. Orman yanginlarini bildirmek için vatandaslarimiz 112 Acil Çagri Merkezi ve Orman Isletme Müdürlügü’nün 354 212 34 17 numarali telefonlarini arayabilecekler.

Vali Mehmet Ali Özkan, alinan bu yasaklarin vatandaslarimizin güvenligi ve ormanlarimizin korunmasi için büyük önem tasidigini belirtti.

Kaynak: İHA