Savsat'in Tarihi Ve Dogal Güzelliklerini Tanitmak Için Bahar Gezisi Düzenlendi

Artvin’in sakin sehir ünvanli Savsat ilçesine tarihi yerleri ve dogal güzellikleri tanitmak için Off-Road araçlariyla bahar gezisi düzenlendi.

Savsat'in Tarihi Ve Dogal Güzelliklerini Tanitmak Için Bahar Gezisi Düzenlendi
Artvin Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve Off-Road Spor Kulübü is birligiyle organize edilen etkinlik kapsaminda, Artvin’de ve çevre illerde yasayan sosyal medya içerigi üreticiligi yapan kisiler, kentin turistlik yelerini gezerek fotograf ve video çekimi yaptilar.

Artvin ve Savsat Off-Road kulüplerinin arazili araçlariyla destek verdigi etkinlikte Savsat Kalesi, Tibet Kilisesi, Balik göl, Peri Bacalari, Karagöl gibi dogal ve tarihi turistlik yerler gezildi. Katilanlar zorlu yollardan geçerek ilçenin tarihi ve dogal güzelliklerini görme firsati bulurken bir taraftan da off-road heyecani yasadi. Bahar mevsiminin gelmesiyle yeseren doga kendine hayran birakirken, katilimcilar eglenceli vakit geçirdi.

Artvin Il Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Emre Aytekin düzenledikleri etkinlikle ilgili yaptigi açiklamada “Savsat zaten Dogu Karadeniz’in incisi olan ilimizin en güzel ilçelerinden biri. Yesiliyle dogasiyla tarihiyle bize birçok unsuru bir arada sunuyor. Bir günlük program içerisinde gezemeyecegimiz kadar güzellige sahip Savsat ama en azindan bu tarz küçük programlarla sosyal medya etkilesimi olusturmak ve bu sekilde ilimizi tanitmak ana amacimiz” dedi.

Artvin Off-Road Spor Kulübü Baskani Zafer Sinir ise yaptigi açiklamada "Artvin’in tarihi dogal güzelliklerini ve turizm yerlerini tanitmak amaciyla yapmis oldugumuz bir organizasyon. Bunun için su an da Artvin’den 26 araçla Savsat’tan 13 araçla bu etkinligi gerçeklestirmis bulunuyoruz. Bu essiz güzellikleri insanlara tanitmak için elimizden gelen her seyi yapiyoruz” diye konustu,

Sosyal medya içerik üretici Oktay Sarikaya da gezip gördükleri yerlerin fotograf ve videolarini çekerek dogal güzellikleri takipçileriyle paylastiklarini söyledi.

Kaynak: İHA