Tatvan'da Ögrencilere 'Hayvan Sevgisi' Asilaniyor

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde gönüllü veteriner hekimler, okul okul gezerek ögrencilere hayvan sevgisini asiliyor.

Tatvan'da Ögrencilere 'Hayvan Sevgisi' Asilaniyor
Tatvan ilçesinin Selahaddin Eyyübi Ortaokulunda ögrencilerle bir araya gelen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Dernegi ve Tatvan Belediyesi Hayvan Kisirlastirma ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri, hayvanlar hakkinda bilgilendirmelerde bulundu. Hayvan sevgisini asilamak amaciyla gönüllü veteriner hekimler tarafindan yürütülen bu projede, ‘agaç yasken egilir’ deyimiyle ilkokul ve ortaokul ögrencilerine egitimler veriliyor.

Mayis ayinin ilk günlerinden itibaren çalismalara basladiklarini söyleyen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Rehber Altintas, “Ilk ve ortaokullarda hayvan sevgisinin çocuklar için önemini, bunun üzerindeki kiymeti konusunda egitim vermekteyiz. Tatvan Belediyesiyle birlikte yaptigimiz bu isbirligi devam edecektir. Genellikle 7-11 yas araligindaki ilkokul ve ortaokul ögrencilerine bu egitimleri vermekteyiz. Çocuklarin kalbinin temizligi, güzelligi, içinde olan sevginin, içinde olan hayvan sevgisinin sokaklarda hayvanlarla birlikte özgürce oynamalari, özgürce yasamalari için elimizden geleni yapmaya devam edecegiz” dedi.

Toplumda köpekler hakkinda büyük bir ön yarginin oldugunu ve bu ön yarginin yapilan egitim sonrasi kirildigini söyleyen 7’nci sinif ögrencisi Ayse Akin da, “Bugün okuluma hayvanlar hakkinda bilgi sahibi olan abiler geldi. Bizlere hayvanlar hakkinda bilgiler verdi. Hayvanlara nasil yanasacagimiz konusunda, hayvanlarin davranislari konusunda ve hayvanlarin yedikleri yiyecekler hakkinda bilgi verildi” dedi.

Kaynak: İHA