Ormana Atilan Çöpler El Birligiyle Toplandi

Tarim ve Orman Bakanliginin 81 ilde baslattigi "Orman Benim" etkinligi orman yanginlarinin önlenmesi hedefiyle Bolu’da da düzenlendi. Programda ormanlik alana birakilan çöpler el birligiyle toplandi.

Ormana Atilan Çöpler El Birligiyle Toplandi
Tarim ve Orman Bakanligi’nin orman yanginlarina karsi farkindalik olusturmak için 81 ilde ayni anda baslattigi "Orman Benim" etkinligi Bolu’da Saricalar Yayla Yolu Çatal Deresi mevkiinde düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde orman içi ve bitisigindeki yol kenarlari, tarim arazileri, yerlesim yerleri ile tesislerin bitisiginde bulunan yanici maddelerin azaltilmasi (çali, diri örtü temizligi ve alt dal budamasi), çöplerin temizlenmesi neticesinde, orman yangini baslama riskinin en aza indirilmesi hedeflendi.

Bolu Orman Bölge Müdürlügü ev sahipligindeki etkinlige Bolu Vali Yardimcisi Abdullah Sen, Bolu Il Milli Egitim Müdürü Dr. Cemil Sarici, Tarim ve Orman Il Müdürü Zekeriya Ar, Orman Bölge Müdürlügü Personeli ve çok sayida ögrenci katilim sagladi.

Orman yanginlarina farkindalik olusturmak için ormanlik alana birakilan çöpler Vali Yardimcisi Abdullah Sen, Bolu Bölge Müdürü Mahmut Sentürk, kurum müdürleri ve ögrencilerle birlikte el birligiyle toplandi.

"Ormanlarimiz için ciddi bir tehdit"

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Sentürk, "Hepinizin bildigi üzere orman yanginlari ormanlarimiz için ciddi bir tehdit. Özellikle yaz aylarinda gerek sigara atigi, gerekse diger piknik atesi veya aniz yanginlari gibi nedenlerle orman yanginlarimiz çikiyor. Bizler de bu programda orman yanginina sebebiyet verebilecek bitkisel atiklari, dallari ve bunun yani sira insanlarin dogaya attigi naylon posetleri, çöpleri, diger plastik ve cam siseleri yol kenarindan toplayarak etkinligimizi tamamlayacagiz" dedi.

Kaynak: İHA