Avukata Koltuk Degnekleri Ile Saldiran Kadina 14 Yil 14 Aya Kadar Hapis Cezasi Talebi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) haciz islemleri için bir fabrikaya giden avukati koltuk degnekleri ile darp eden is yeri sahibi kadin hakkinda 14 yil 14 aya kadar hapis talebiyle dava açildi.

Avukata Koltuk Degnekleri Ile Saldiran Kadina 14 Yil 14 Aya Kadar Hapis Cezasi Talebi
Kayseri OSB’de haciz islemleri için bir fabrikaya giden Avukat Coskun Özbek, islemler sirasinda fabrika sahibi S.Y.’nin saldirisina ugradi. Coskun Özbek ve yaninda bulunan kadin avukata hakaret ve tehditler savuran S.Y., ayagindan yarali olan ve koltuk degneginin destegi ile yürüyebilen Özbek’e kendi koltuk degnekleri ile saldirdi. Fabrika sahibi kadinin hakaret, tehdit ve koltuk degnekli saldirisi cep telefonu kamerasi tarafindan kaydedildi. Avukat Coskun Özbek’in suç duyurusu sonrasi S.Y., polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan S.Y., saglik kontrolünün ardindan adliyeye sevk edildi. S.Y., çikarildigi nöbetçi mahkeme tarafindan denetimli olarak serbest birakildi.

Saldirgan kadin hakkinda istenen ceza belli oldu

Kayseri Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma tamamlandi. Kayseri 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, sanik S.Y. hakkinda ‘hakaret’ suçundan 2 kez 2 yil 4 ay hapis, ‘görevi yaptirmamak için direnme’ suçundan da 2 kez 5 yil 3 ay hapis olmak üzere toplamda 14 yil 14 aya kadar hapis cezasi talep edildi.

“Sinirlerime hakim olamayarak, bastonla birkaç kez vurdum”

Avukata bastonla saldiran S.Y. savcilikta verdigi ifadede, “Kizimla birlikte is yerine gittim. Is yeri bahçesinde daha önceden tartismamiz olan avukat Coskun Özbek’i gördüm. Bir anda sinirlerime hakim olamayarak, elindeki bastonu aldim ve kendime hakim olamayarak bastonla birkaç kez vurdum. Bu sirada avukat oldugunu ögrendigim bayan elindeki telefonla görüntümüzü çektigi için elindeki telefonu almaya çalistim. Bir anlik sinirle bu olay meydana geldi. Bu olaydan dolayi pismanlik duyuyorum. Kizim olaya dahil olmadi. Olay boyunca beni tutup, sakinlestirmeye çalisti” dedi.

Kaynak: İHA