Hayvanat Bahçesi Degil Evinin Bahçesi, Adeta Ali Baba'nin Çiftligi

Istanbul’da uzun yillar yasadiktan sonra memleketi Yozgat’in Sefaatli ilçesine kesin dönüs yapan Hasan Sahan, hobi olarak evinin bahçesinde olusturdugu kafeslerde farkli türlerde 100’e yakin kanatli hayvanin yani sira barinak ve ahirda ise 1 at ve 8 kangal köpegi besliyor.

Hayvanat Bahçesi Degil Evinin Bahçesi, Adeta Ali Baba'nin Çiftligi
Istanbul’da 15 yil boyunca özel bir kreste güvenlik amirligi yaptiktan sonra isini ve kurulu düzenini bozarak memleketi Yozgat’in Sefaatli ilçesine yerlesme karari alan Hasan Sahan, iki katli evinin bahçesinde özlemini duydugu hayvanlari yetistirme karari aldi. Çocuklugundan beri özellikle kanatli hayvanlara ilgi duyan Hasan Sahan, Sefaatli ilçesinde evinin bahçesine, hayvanlari için 11 kafes, ahir ve barinak kurdu. Sahan kafeslerde hindiden tavuga, ördekten kaza, tavus kusundan güvercine kadar 15 çesit kanatli hayvanin yani sira 1 at ve 8 kangal köpegi yetistiriyor. Vaktinin büyük bir kismini hayvanlarinin beslenmesi ve bakimi ile geçiren Sahan, hayvanlariyla vakit geçirmenin mutlulugunu yasiyor.

“100 kanatli, 1 at ve 8 kangal var”

Memleket hasreti ve hayvan sevgisinin kendisini memleketine çektigini söyleyen Hasan Sahan, “Istanbul’dan geldim, özel bir kolejde güvenlik amirligi yapiyordum. Memleket hasreti ve hayvan sevgisi bizi buraya çekti. Bu isi hobi amaçli yapalim derken geçim kapimiz oldu, para kazanmaya basladik. 15 çesit, 100’e yakin kanatli hayvanim var, 8 tane kangal köpegimiz var, atimiz, tavus kusumuz var. Ben 6 senedir bu isle ugrasiyorum. Hayvanlarin hastaliklarini, hastaliga hangi ilaçlarin gelecegini çok iyi biliyorum. Onlarla özenle ilgileniyorum. Evimin bahçesini de hobi bahçesi yaptim, 11 tane kümes yaptim, 6 tane daha kümes yapacagim. Tüm irklari ayri ayri kümeslere koydum orada bakiyorum. Hayvanlari karisik kümeslerde tedavi etme sansiniz olmuyor. Onun için ayri ayri kümeslerde bakiyorum” dedi.



“Hayvanlarla ilgilenirken huzur buluyorum”

Hayvanlariyla ilgilenirken huzur buldugunu da belirten Sahan, “Ben bu bahçede, hayvanlarin arasinda huzur buluyorum, aksamlari burada çayimi içiyorum. Hayvanlarimi besliyorum, bunlari seyrediyorum. Burada bedensel ve zihinsel tüm yorgunlugumu bu hayvanlar aliyor. Ben bu hobim için Istanbul’daki düzenimi bozarak geldim. Geldigime de çok mutluyum, disariyi görmeyen büyüksehrin zorluklarini görmeyen insanlar disarida daha çok imkan ve para oldugunu düsünüyorlar ama yaniliyorlar. Memleketinde kazanilan bir lira bile daha iyi, herkes memleketinin kiymetini bilsin. Büyüksehirlere imrenmesinler. O yüzden memleketlerini terk etmesinler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA