'17'Nci Proje Fuari Ve Yarismasi' Basladi

Eskisehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ‘17’nci Proje Fuari ve Yarismasi’ ögrencilerin yogun ilgisi esliginde basladi.

'17'Nci Proje Fuari Ve Yarismasi' Basladi
Bu yil 17’ncisi düzenlenen, ESTÜ Mühendislik Fakültesi ögrencilerinin bitirme projelerinin sergilendigi ve yaristigi ‘17’nci Proje Fuari ve Yarismasi’ etkinligi basladi.

2 Eylül Kampüsü ESTÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen açilis töreni, saygi durusunda bulunmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Açilis konusmasi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hanife Apaydin Özkan tarafindan yapildi. Yaklasik 400 ögrenci tarafindan ortaya konulan 200’den fazla projenin sergilenerek, derecelendirildigi etkinlikte konusmaci olarak yer alan Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) Baskani Celalettin Kesikbas, yarisma sonunda birinci olan ögrencilere ESO tarafindan 10 bin TL ödül verilecegi müjdesini açikladi.



“Proje birincisi arkadaslara kendi sirketimize is imkâni mümkündür”

Mühendislik Fakültesi ögrencilerinin Eskisehir Sanayisi için çok faydali olacagini ifade eden Kesikbas, 10 bin TL’lik destegin yani sira ögrencilere is imkani sunulacagini da belirti. Kesikbas, yaptigi konusmada su ifadeleri kullandi;

“Disarida müthis projeler, büyük emekler gördüm. Hem hocalarimizla hem de ögrencilerimizle verilmis emekler ki ben bir çoguna uzun yillardir sahidim. Gerçekten büyük emek var . Biz bunlari Eskisehir sanayisine nasil anlatabiliriz kismi ile ilgili ya da sizler mezun olduktan sonra Eskisehir’de neler yapabilirsiniz ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Eskisehir Sanayi Odasi olarak burada bir stant açtik ama ben burada bu kalabaligi ve heyecanli projeleri de görünce, iki projeye destek vermek istiyorum. Özellikle Eskisehir Sanayi Odasi olarak çevre mühendisligi bölümünde kim birinci olursa onlara 10 bin TL verecegiz. Bir de, endüstri mühendisligi projesinde kim birinci olursa onlara da kendi sirketimizden 10 bin fonlayacagiz. Özellikle endüstri mühendisligi bölümünde proje birincisi arkadaslara kendi sirketimize is imkani mümkündür.”

“Bu proje çiktilarinin sanayide uygulanacak olmasi bizlere çok büyük ümit veriyor”

Düzenlenen etkinligin açilisinda konusan ESTÜ Rektör Yardimcisi Onur Kaya, ögrencilerin bu projeleri hazirlarken büyük emek sarf ettiklerini söyledi.

Sonuçlarin da güzel olacagina inandigini ifade eden Kaya, Bugün burada 200’ün üzerinde proje, 400 yakin ögrencimizin katilimlariyla sizlere sunuluyor olacak. Bu projelerin hepsi birbirinden degerli ve gerçekten çok büyük emek içeren, hem ögrencilerimizin hem de onlarin arkasindaki büyük destekçileri ögretim elemanlarimizin çabalariyla bir yili askin süredir devam eden çalismalarin sonucu ortaya çikan projelerdir. Hepsinin içerisinde çok büyük emek var ve sonuçlar çok güzel buna eminiz. Sanayi isbirligine çok büyük deger veriyoruz ve katkilari için de Eskisehir Sanayi Odasi baskanimiza ve tüm sanayicilerimize çok tesekkür ediyoruz. Bu projeler çok degerli projeler birçogu TÜBITAK tarafindan desteklenmis ve sanayi firmalarinda birebir sanayinin problemleri üzerine yogunlasarak, çözüm bulmaya odaklanan projelerdir. Bunlarin çiktilarinin sanayide uygulanacak olmasini bizlere çok büyük ümit veriyor” dedi.

Kaynak: İHA