Tarihi Eser Kaçakçiligini Engelleyen Bekçilere Basari Belgesi

Amasya’da semt pazarinda bir kamyonetin içinde fark ettikleri küplerden süphelenip tarihi eser kaçakçiligini engelletip operasyon yapilmasini saglayan çarsi ve mahalle bekçilerine basari belgesi verildi. Bekçiler Muhammed Kara ve Ömer Çayci, basari belgelerini Amasya Valisi Yilmaz Doruk’un elinden aldi.

Tarihi Eser Kaçakçiligini Engelleyen Bekçilere Basari Belgesi
Edinilen bilgiye göre, Amasya il merkezinde gece devriye yapan çarsi ve mahalle bekçileri semt pazari alaninda süphelendikleri bir kamyonette çok sayida küp oldugunu fark etmeleri üzerine durumu amirlerine bildirdi. Tarihi eser kaçakçiligi olabileceginin degerlendirilmesi üzerine olay yerine Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi (KOM) ekipleri sevk edildi. Kamyonetin arka kisminda yapilan aramada toplam 26 adet tarihi eser oldugu degerlendirilen küp ele geçirildi. Minibüste bulunan B.S, F.U ve R.H gözaltina alindi. Sahislar hakkinda 2863 sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu kapsaminda islem yapildi.

Bekçilere basari belgesi veren Amasya Valisi Yilmaz Doruk, “Bekçilerimiz vatandasa güven verip huzur kaynagi olurken suçlulara da korku ve tedirginlik salmaktadir. Yaptiklari devriye esnasinda dikkatli davranmalari nedeniyle çok önemli bir olayin sonuçlandirilmasina imza attilar” dedi.

Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da personelini kutladi.
Kaynak: İHA