DOKAP'tan Amasya'nin 11 Projesine 38,5 Milyon TL'lik Destek

Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP) Amasya’da 11 projeye 38,5 milyon destek sagladi. Projelerin protokolleri imzalandi.

DOKAP'tan Amasya'nin 11 Projesine 38,5 Milyon TL'lik Destek
Amasya Il Özel Idaresinin Dadi, Karaköprü, Ovasaray köyleri rehabilitasyonu projesine 9 milyon 400 bin TL, Ilyas ve Sevincer köyü rehabilitasyonu projesine 13 milyon TL, Dereköy modernizasyonu projesine 2 milyon 800 bin TL, Tasova Andiran köyü sulama kanallari projesine 4 milyon 300 bin TL, Amasya Il Tarim ve Orman Müdürlügünün katma degeri yüksek ürünlerin üretilmesi projesine 1 milyon 400 bin TL, biyoteknik tuzaklar kullanarak sera alanlarinda domates güvesi ve zararlilari ile mücadele projesine 1 milyon 400 bin TL, yüksek sistem bag yetistiriciligi projesine 1 milyon 870 bin tl, tas toplama makinesi projesine 525 bin TL, küçükbas hayvanciliginin gelistirilmesi projesine 591 bin TL, saglikli kuzular projesine 2 milyon 275 bin TL, Amasya ilinde çig süt kalitesinin arttirilmasi projesine 731 bin TL tutarinda DOKAP katkisi saglandi.

Amasya Valisi Yilmaz Doruk, DOKAP’in projelerimize sagladigi destekler sayesinde bölgemizin önemli sehirlerinden olan Amasya’miz kalkinmasini sürdürecektir” dedi.

Bu kapsamda 2024 yili için DOKAP’a sunduklari projelerin toplamda 38 milyon 500 bin TL destek almaya hak kazanirken paydas kurumlarin saglayacagi 7 milyon 500 bin TL’lik es finansman ile toplam 46 milyon TL’lik bir yatirim kaynaginin sehre kazandirildigina deginen Vali Doruk, “DOKAP’in görev alanina giren konularda genis çapli projeler hazirlayarak Amasya’miza kaynak saglamak için ilgili tüm kurumlarimiz gayretle çalismaktadir” diye konustu.

Farkli sektörler ve hizmet alanlarinda gerçeklestirilen bu desteklemelerin Amasya ekonomisi ve istihdaminin güçlenmesi ile sehrin sosyokültürel yapisinin gelismesine önemli katkilar saglayacagina isaret eden Doruk, “Sayisiz projeyle ülkemize ve Amasya’miza deger katan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan beyefendi basta olmak üzere milletvekillerimize, DOKAP baskanimiza ve bu projelerin hazirlanmasinda emegi geçen il ve ilçe müdürlüklerimize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Büyük Amasya Oteli’nde düzenlenen programa AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk Ipek ve Hasan Çilez ile DOKAP Baskani Hakan Gültekin de katildi.

Kaynak: İHA