Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Otoyol Ile Ortadogu'daki Ticaret Yollari Türkiye Üzerinden Bütün Avrupa'ya Baglanacak'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, ‘Üç Deniz Girisimi’ kapsaminda degerlendirmelerde bulunarak, “Via Carpatia Otoyolu ile Ortadogu’daki ticaret yollari Türkiye Üzerinden bütün Avrupa’ya baglanacak. Türkiye olarak Via Carpatia projesinin bir parçasi olmaya ve her türlü isbirligine haziriz” dedi.

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Otoyol Ile Ortadogu'daki Ticaret Yollari Türkiye Üzerinden Bütün Avrupa'ya Baglanacak'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Uraloglu, Orta ve Dogu Avrupa’da enerji, ulastirma ve dijitallesme alanlarindaki altyapi eksikliklerinin giderilmesini hedefiyle Baltik, Adriyatik ve Karadeniz’e kiyisi olan ülkelerin baslattigi ‘Üç Deniz Girisimi’ ile ilgili degerlendirmelerde bulundu. Bakan Uraloglu, ‘Üç Deniz Girisimi’nin; enerji, ulastirma ve telekomünikasyon sektörlerindeki altyapiyi birbirine baglayarak Kuzey-Güney eksenindeki ülkeleri daha iyi entegre etmek amaciyla AB Üye Ülkeleri tarafindan kuruldugunu söyledi.



Bulgaristan’dan Türkiye’ye baglanacak

Üç Deniz Girisimi kapsaminda insa edilmesi planlanan ve Orta Koridor’a direk baglantisi olmasi sebebiyle Türkiye’yi dogrudan ilgilendiren ‘Via Carpathia’ Otoyol Projesi’nin, Litvanya’nin Klaipeda Limani’ndan baslayarak; Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan’dan sonra Selanik Limani’na ve buradan da Istanbul’a uzanacagini ifade eden Uraloglu, bu projenin ayrica Türk firmalarinin küresel pazardaki rekabet gücü ve üretim kalitesi düsünüldügünde, ülkemiz için önemli bir ekonomik faaliyet ve firsat alani olabilecegini vurguladi.

Toplam uzunlugu 712 kilometre

Orta Koridor ve Kalkinma Yolu ile Türkiye’ye gelecek olan ya da Türkiye’de üretilen ürünlerin Baltik, Adriyatik, Ege ve Karadeniz’e komsu olan ülkelere dogrudan iletilmesini saglayacak olan ‘Via Carpatia’ Otoyol Projesi’nin uluslararasi tasimacilik faaliyetlerine büyük katki saglayacagini da kaydeden Bakan Uraloglu, “Via Carpatia, Baltik, Ege, Karadeniz ve Adriyatik Denizleri arasinda Kuzey-Güney ekseninde uzanan bir proje. Projenin Polonya’daki kismi 2027’de tamamlanacak. Toplam uzunlugu ana güzergahin 712 km’sini olusturuyor. Bugün itibariyle projenin 259,6 km’si tamamlandi. 280,8 km’si ise insaat halinde, 171,6 km’si ise ihale ve hazirlik asamasinda” dedi.



“Avrupa Birligi ile baglantisalligimizin artirilmasini ve tasimacilik faaliyetlerimizin gelismesine olumlu katki saglayacak”

Bakan Uraloglu, Via Carpatia Projesi’ne Belarus, Bulgaristan, Hirvatistan, Yunanistan, Macaristan, Litvanya, Polonya, Romanya, Slovakya, Ukrayna’nin ardindan 2016 yilinda II. Lancut Deklarasyonu ile Türkiye’nin de dahil oldugunu belirterek, “Baltik, Ege, Karadeniz ve Adriyatik Denizleri arasinda Kuzey-Güney ekseninde uzanan Via Carpatia Otoyol projesinin ülkemizi de kapsayacak sekilde genisletilmesi Avrupa Birligi ile baglantisalligimizin artirilmasinin yani sira söz konusu rota üzerinde yer alan ülkeler ile tasimacilik faaliyetlerimizin gelismesine olumlu katki saglayacak. Ayrica müteahhitlik sektörümüzün de söz konusu proje üzerinde yer alan ülkelerin karayolu altyapisi insa sürecine dahil edilmesi de ülkemiz için çok degerli” diye konustu.



“Proje Türkiye’nin uluslararasi yeni ticaret koridorlarinda yer almasini ve yakin cografyadaki ülkelerle isbirligi yapmasini saglayacak”

Türkiye’nin, bu ticaret koridorunun ve Avrupa’nin önemli bir parçasi olacagini vurgulayan Uraloglu, “Proje Türkiye’nin uluslararasi yeni ticaret koridorlarinda yer almasini ve yakin cografyadaki ülkelerle isbirligi yapmasini saglayacak. Dünya’da geçmisteki Ipek Yolu bugün de Modern Ipek Yolu Dogu’dan Bati yönündeydi. Artik geldigimiz noktada herkes bu pastadan pay almak istiyor. Bu proje dogu bati yönündeki koridorlardan ziyade kuzey güney yönlü bir proje. Via Carpatia Otoyolu ile Ortadogu’daki ticaret yollari Türkiye üzerinden bütün Avrupa’ya baglanmis olacak" dedi.



“Proje, Litvanya’nin Klaipeda Limani’ndan baslayan ve Bulgaristan’da Orta Koridor’a baglaniyor”

Baltik Denizi, Adriyatik Denizi ve Karadeniz’e komsu olan ülkelerin baslattigi projenin çok dogru bir proje oldugunun altini çizen Bakan Uraloglu sözlerini söyle sürdürdü:

“Proje, Orta Koridor ve Kalkinma Yolu ile kesisen ve bu koridorlari dogrudan güçlendirecek bir proje. Litvanya’nin Klaipeda Limani’ndan baslayan ve Bulgaristan’da Orta Koridor’a baglanan Via Carpatia Projesi girisim üyesi olmamamiza ragmen destekledigimiz bir proje. Biz bu projenin bir parçasi olmaya ve her türlü isbirligine haziriz. Orta koridor baglantisi ile her sartta bizim de olmamiz gereken bir proje. Konumumuz itibari ile bu cografyada bir koridor olacaksa eger bu Türkiye’siz olmaz. Türkiye her açidan istikrarli ve güvenli bir liman.”
Kaynak: İHA