Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliginde, 150 Üniversitenin Katilimiyla Ögrenci Isleri Toplantisi Gerçeklesti

Yüksekögretimde Ögrenci Isleri: "Mevzuat Uygulama Birliktelik 9. Toplantisi" Atatürk Üniversitesi ev sahipliginde düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliginde, 150 Üniversitenin Katilimiyla Ögrenci Isleri Toplantisi Gerçeklesti
Nenehatun Kültür Merkezinde gerçeklesen toplantinin açilisina; Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, rektör yardimcilari ve Üniversitelerin Ögrenci Isleri Daire Baskanliklarinin yöneticiyle, personelleri katildi.

Ögrenci isleri daire baskanliklari tarafindan yürütülmekte olan is ve islemlerde yüksekögretim kurumlari arasinda uygulama birlikteligini saglamak, çalisanlar arasinda iletisim kanallarini daha islevsel hale getirmek gibi amaçlara yönelik olarak, Akdeniz Üniversitesinde baslayan toplantilarin 9.su Atatürk Üniversitesi tarafindan gerçeklestirildi.



Baskan Saygili: “Toplanti, Kurumlar Arasi Iletisim Kanallarinin Güçlenmesine Vesile Olacak”

Toplantinin açilis konusmasini yapan Atatürk Üniversitesi Ögrenci Isleri Daire Baskani Metin Saygin; Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Üniversiteleri ile birlikte toplam 150 Üniversiteden 320 katilimciyla düzenlenen bu etkinlige ev sahipligi yapiyor olmaktan duydugu memnuniyeti ifade ederek sözlerine basladi.

Bu ve benzeri toplantilarin, islem birligini saglama, çalisanlar arasinda iletisim kanallari olusturma gibi konulara katki saglamasinin yaninda, Yüksekögretim Kalite Kurulu tarafindan da önemsenen ve önerilen kalite çalismalari kapsaminda yürütülen, paydas profilini ve kalite konularini muhtevi toplantilardan birisi olma özelligine de sahip oldugunu aktaran Saygili: “Ülkemizde Yüksekögretim Kurumlari açisindan sistemlerin en önemlisi Yüksekögretim Bilgi Sistemi yani YÖKSIS’tir. YÖKSIS, Ülkemizde kullanim orani en yüksek bilgi sistemlerinden birisidir. 2010’lu yillarda masa üstü uygulamalar kullanilarak excel formatindaki belgelerle bilgi toplanilmasindan baslayan sürecin, bugün sayilari 10 milyonun üzerinde olan Yüksekögretim Kurumlarina kayitli veya mezun vatandaslarin bilgi ve belgelerine e-Devlet kapisi üzerinden ulasmalarini, üniversite kaydi, askerlik tecili, kredi, burs ve yurt basvurusu gibi islemlerini, transkript, ögrenci veya mezuniyet belgelerine erisimlerini kolaylikla saglayacak seviyeye getirilmesi takdire sayandir” diye konustu.

Yolun uzun, yapilacak çok sayida çalismanin, insanlarin hayatini kolaylastirmak için ise gerçeklestirilecek birçok projenin oldugunu aktaran Saygili, bu açidan gerçeklestirilen programin ülke yüksekögretimine önemli katkilar saglayacagina inandigini ifade ederek toplantinin düzenlenmesine katki sunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli basta olmak üzere tüm katilimcilara tesekkür etti.

Baskan Sabuncu: “Çalisan Personelin Verimini Artiracak Konular Ele Alinacak”

Ögrenci Isleri Daire Baskanliklari adina konusmasini gerçeklestiren Artvin Çoruh Üniversitesi Ögrenci Isleri Daire Baskani Mustafa Ünver Sabuncu: “böylesine kadim bir degere sahip, gerek kültürel ve tarihi gerekse egitime yönelik olusturmus oldugu gelenegi ile ülkemiz için müstesna bir yere sahip olan Atatürk Üniversitesinde gerçeklesen toplantinin, gerek sistemin yavas ilerlemesine neden olan konu ve unsurlarin tespiti gerekse güçlü ve daha da güçlendirilmesi gereken alanlarin görüsülmesi noktasinda verimli olacagini düsünüyor, ögrenci islerinde çalisan ve ülke yüksekögretiminde sistemin sorunsuz islemesi noktasinda yogun bir emek sarf eden personelin istek ve sorularina cevap verecek etkinligin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyor, toplantinin hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.



Rektör Çomakli: “Görüsülen Konular, Is Birliklerinin Pekistirilmesi Amacina Hizmet Ediyor”

Konusmasini gerçeklestirmek üzere kürsüye çikan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ise: “Üniversitelerin kendi bünyelerinde yürütülen idari islemlerde birimler arasi is birliginin içsellestirilmis olmasinda kurum kültürü ve aidiyet duygusu ne denli önemliyse, Yüksekögretim Kurumlarinin gerçeklestirmis olduklari faaliyetler konusunda da birbirleri ile is birligi içerisinde olmalari ve uygulama birlikteligi saglamalari bir o kadar önemlidir. Mevzuat uygulama ve birliktelik baslikli bu toplantilar da söz konusu is birliklerinin pekistirilmesi amacina yöneliktir” dedi.



“Ögrenci Bilgi Sistemini Gelistirilerek Paydaslarimiza Daha Nitelikli Hizmetler Veriyoruz”

Toplantida yer alan katilimcilari, üçüncü çeyrek asra yaklasan tecrübesi, yetistirdigi insan kaynagi ve olusturdugu egitim kültürü ile egitimin besigi olan Atatürk Üniversitesinde misafir ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duydugunu ifade eden Rektör Çomakli, üniversite bünyesinde yasanan yapisal dönüsümden de bahsederek su ifadeleri kullandi: “Yeni nesil üniversite misyonu dogrultusunda önemsedigimiz dijital dönüsüm ve gelisim çalismalari kapsaminda yürütülen projelerden birisi de Ögrenci Bilgi Sisteminin gelistirilerek paydaslarimiza daha nitelikli hizmetler verilmesidir. Bu kapsamda olmak üzere; üniversite kayitlari, lisansüstü basvuru, degerlendirme ve yerlestirme islemleri, özel yetenek programlarinin basvuru, degerlendirme ve yerlestirme islemleri, yatay geçis basvuru, degerlendirme ve yerlestirme islemleri, ders kayit islemleri, mezuniyet islemleri, kayit sildirme, kayit dondurma, muafiyet, not itirazi gibi dilekçeye bagli ögrenci talepleri ögrenci belgesi, transkript, kimlik karti talebi gibi islemler Ögrenci Bilgi Sisteminde manuel herhangi bir sürece bagli olmadan, zaman ve mekândan bagimsiz olarak gerçeklestirilebilmektedir.”

“Tüm Çalismalar Büyük Bir Titizlikle Yürütülüyor”

Arastirma Üniversitesi ünvanina sahip olarak çalismalarin titizlikle yürütüldügünü aktaran Rektör Çomakli: “Içerisinde yasadigimiz dijital çagda yapilan islemlerin büyük oranda elektronik ortamda yapilmakta oldugu gerçeginden hareketle Üniversitemizde gerçeklestirilen degisim ve dönüsüme faaliyetleri sonucunda Yüksekögretim Kurulu Üstün Basari Ödülleri kapsaminda Dijital Dönüsüm ve Büyük Veri Çalismalari kategorisinde YÖK 2022 Yili Üstün Basari Ödülüne sahip olduk. Bu basarilarda emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ederim. Bu vesile ile bu toplantinin yüksekögretim kurumlarimiz adina verimli bir toplanti olmasini diler, katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladi.

Atatürk Üniversitesi bünyesinde büyük bir özveri ile hizmet eden ve emekli olan personellere plaket takdimi ile devam eden açilis programi, teknik sunumlarin yapilmasi, gündem basliklarinin görüsülmesi ve bir sonraki toplantinin planlanmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA