Aksarayli Turgut Amcaya 7. Uluslararasi Iyilik Ödülü

Aksaray’da bisikletiyle gezerek çöplerden topladigi gidalarla hayvanlari besleyen ayakkabi tamircisi Turgut Kiliç, ‘7. Uluslararasi Iyilik Ödülleri’ programinda ödüle layik görüldü. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden ödülünü alan Turgut Kiliç, “Çok mutluyum, sükürler olsun” dedi.

Aksarayli Turgut Amcaya 7. Uluslararasi Iyilik Ödülü
Bisikletiyle bir bir gezdigi sokaklardaki çöp konteynerlerinden topladigi ekmek ve gidalarla hayvanlari besleyen ve sosyal medya üzerinde paylasilan görüntüleriyle insanlarin begenisini toplayan Aksarayli Turgut Kiliç (58), Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan külliyeye davet edildi. 2 gün önce Türkiye Diyanet Vakfinin organize ettigi ‘7. Uluslararasi Iyilik Ödülleri’ programina katilan Turgut Kiliç’a Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan iyilik ödülü verildi.

Ödülünü aldiktan sonra Aksaray’a gelen Kiliç, halen bisikletiyle sokak sokak gezip topladigi gidalarla hayvanlari beslemeye devam ederken, aldigi ödülle çok mutlu oldugunu söyledi.



“Çok mutluyum, sükürler olsun” diyen Turgut Kiliç, “Onlar bizi çok güzel agirladilar, gezdirdiler. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum, Allah razi olsun hepsinden. Bu ödül uluslararasi iyilik ödülüydü ve Cumhurbaskanimizin elinden aldim elhamdülillah. Çok mutluyum, sükürler olsun. Çok güzel bir duygu. Ben Rabbimin rizasi için çiktim ortaya. Bundan sonra da yine devam edecegim” dedi.

Kaynak: İHA