Batman'da 68 Yildir Süren Gelenek

Batman’da Seyh Halid’i anma ve as dökme etkinlikleri 68 yildir sürüyor.

Batman'da 68 Yildir Süren Gelenek
Her yil Mayis ayinin son haftasinda yapilan Cemai etkinlikleri yogun ziyaretçi katilimiyla yapiliyor. Yarin baslanacak etkinlik pazar günü bitiyor. Etkinlikle ilgili bilgi veren Seyh Selman Bagdu, etkinlikler için her türlü hazirligin yapildigini söyledi.

Su ana kadar yüzlerce çadir kuruldugunu belirten Bagdu, "Her yil Türkiye’nin dört bir tarafindan on binlerce insana ev sahipligi yapan ve Cemai etkinliklerinin sorunsuz geçmesi için yogun çaba sarf ediliyor. Atalarimizin, dedelerimizin bize miras biraktigi Seyh Halid’i anma ve as dökme etkinliklerinin 2024 senesi olan hazirliklarini bitirmek üzereyiz. Cumartesi günü sabahtan baslayacak olan etkinligimiz Pazar günü ögleden sonra bitecektir. As dökme ve anma etkinlikleri yapacagiz. Insallah pazar günü misafirlerimiz sag-salim gittikten sonra etkinligimizi sonlandiracagiz. Bu sene çok büyük bir katilim bekliyoruz. Cografyamizin ikliminin rahat olmasi hem de insanlarin rahat bir sekilde gelmesi için temenni ve dualarda bulunuyoruz" dedi.

Etkinliklerin 1956 yilindan beri yapildigini kaydeden Bagdu, "En büyük dedemin anma ve as dökme etkinlikleri adi altinda etkinligimiz gerçeklesecektir. Geçen senelere nazaran Fransa, Ingiltere, Almanya ve Hollanda’dan misafirlerimiz var. Onlar da etkinligimize tesrif edecekler" diye konustu.

Kaynak: İHA