Op. Dr. Dal Açiklamasi 'Göz Kapagi Estetigi Tekrarlanabilir'

Medicana Saglik Grubu Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Ahmet Demirhan Dal, yaslanma ile beraber göz kapagi sarkmasinin ilerleyebildigini ve bu cerrahinin tekrarlanabilecegini söyledi.

Op. Dr. Dal Açiklamasi 'Göz Kapagi Estetigi Tekrarlanabilir'
Uzmanlar, genetik faktörlerin yani sira yaslanma ile birlikte sarkan göz kapaklarinin kisiye yorgun ve yasli bir yüz ifadesi kazandirabildigine dikkat çekiyor. Uzmanlar, bireyin görüs alaninin da daralmasina neden olan bu durumun ayni zamanda kisinin özgüveninin azalmasina sebep olabilecegini ifade ediyor. Medicana International Ankara Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Ahmet Demirhan Dal, daha genç ve dinamik bir görüntü elde etmek isteyenler için göz kapagi estetiginin etkili bir çözüm sundugunu vurgulayarak, göz kapagi estetigi ile ilgili merak edilen sorularin cevabini verdi.

Yaslanma ve genetik geçis en önemli nedenler

Göz kapagi sarkmasinin birçok nedeninin bulundugunu ve yaslanmanin en yaygin nedenlerden biri oldugunu ifade eden Op. Dr. Dal, “Zamanla cilt elastikiyetini kaybeder ve yerçekiminin etkisiyle sarkar. Bunun yani sira genetik faktörler, yasam tarzi (sigara içmek, asiri günes maruziyeti), stres ve yorgunluk gibi çevresel etkenler de göz kapagi sarkmasina yol açabilir” dedi.



Genetik faktörler ameliyati daha genç yaslara çekebilir

Göz kapagi estetiginin genellikle 35 yas ve üzerindeki bireylere uygulandigini kaydeden Op. Dr. Dal, “Genetik faktörlere bagli olarak daha genç yaslarda da bu operasyona ihtiyaç duyulabilir. Ameliyat için en uygun adaylar; genel saglik durumu iyi olan, ciddi göz rahatsizliklari bulunmayan ve gerçekçi beklentilere sahip kisilerdir. Hem kadinlar hem de erkekler bu operasyondan faydalanabilir” diye konustu.



“Izler minimal ve zor fark edilir”

Göz kapagi estetigi sonrasi hastada minimal izler kalabildigini aktaran Op. Dr. Dal, konusmasina söyle devam etti:

“Ancak, cerrahlar genellikle kesileri dogal göz çizgileri ve kivrimlarina denk gelecek sekilde yaparlar. Bu nedenle izler zamanla belirginligini kaybeder ve zor fark edilir hale gelir. Iyi bir cerrahin ve uygun bir bakimin izlerin azalmasinda önemli rolü vardir.”

“Alt ve üst göz kapagina uygulanabilir”

“Göz kapagi estetigi, üst ve alt göz kapaklarina uygulanabilir” diyen Op. Dr. Ahmet Demirhan Dal, “Üst göz kapagi estetiginde fazla deri ve yag dokusu çikarilir ve kas dokusu güçlendirilir. Alt göz kapagi estetiginde ise göz altindaki torbalar alinir ve cilt sikilastirilir. Ameliyat genellikle lokal anestezi altinda yapilir ve yaklasik 1-2 saat sürer. Hastalar ayni gün taburcu edilebilir” açiklamasinda bulundu.

Tütün ürünlerinin azaltilmasi veya birakilmasi iyilesmeyi hizlandirir

Ameliyat öncesinde ve sonrasinda dikkat edilmesi gereken bazi önemli noktalar oldugunun altini çizen Op. Dr. Dal, “Ameliyat öncesi kan sulandirici ilaçlarin kesilmesi, sigara kullaniminin azaltilmasi veya birakilmasi ve cerrahin verdigi tüm talimatlara uyulmasi önemlidir. Ameliyat sonrasinda ise sislik ve morluklari azaltmak için soguk kompres uygulanmali, bas yüksekte tutulmali, agir egzersizlerden kaçinilmali ve doktorun verdigi ilaçlar düzenli olarak kullanilmalidir. Ayrica göz hijyenine dikkat edilmeli ve enfeksiyon riskine karsi önlemler alinmalidir” diye konustu.



“Göz kapagi estetigi tekrarlanabilir”

Göz kapagi estetiginin kalici sonuçlar sagladigini aktaran Dal, yaslanma sürecinin devam ettigini ve yillar içinde yeni sarkmalar olusabilecegini söyledi.

Op. Dr. Dal, bu sebeplerden dolayi gerekirse göz kapagi estetigi ameliyatinin tekrarlanabilecegini, ikinci operasyona genellikle ilk ameliyattan 10-15 yil sonra yeniden ihtiyaç duyulabilecegini vurguladi.

Göz kapagi estetiginin faydalari

Op. Dr. Ahmet Demirhan Dal, göz kapagi estetiginin hastalara saglayacagi faydalari su sekilde siraladi:

“Göz kapagi estetigi, yüzünüzün genel görünümünü gençlestirir ve taze bir ifade kazandirir. Sarkmis göz kapaklari, görüs alanini daraltabilir. Bu estetik ameliyat, görüsünüzü iyilestirir. Daha canli ve genç bir görünüm özgüveninizi artirabilir. Iyi bir cerrah tarafindan yapilan operasyon, dogal ve estetik bir görünüm saglar. Uzun yillar süren kalici sonuçlar elde edebilirsiniz. Ameliyat sonrasi iyilesme süreci genellikle rahattir ve hastalar kisa sürede normal yasamlarina dönebilir.”
Kaynak: İHA