Batman'da Basibos Inekler, Sürücülere Zor Anlar Yasatiyor

Batman’in Sason ilçesinde sahipleri tarafindan basibos birakilan inekler, sürücülere zor onlar yasatarak trafigi tehlikeye sokuyor.

Batman'da Basibos Inekler, Sürücülere Zor Anlar Yasatiyor
Sason ilçesinde köylerden ilçe merkezine göç eden bazi vatandaslarin hayvanlarindan ayrilamamasi ilçede basibos hayvan sorununa neden oldu. Ilçenin en islek caddeleri üzerinde sürü halinde dolasan inekler, sürücülere zor anlar yasatiyor.

Hayvanlara sahip çikilmasi gerektigini belirten sürücülerden Muhiddin Günes, "Trafikte hayvanlarin hayati riske girdigi gibi insanlarin hayati da riske giriyor. Ayrica çarpan araçlarda da maddi hasar olusuyor. Yetkililerin duruma çare bulmasini bekliyoruz" dedi.

Yolu mesken edinen hayvanlar nedeniyle hayatlarinin riske girdigini belirten sürücü Fatih Özmen, "Bu basibos hayvanlarin yüzünden her an bir kaza yasanabilir. Bu hayvanlar yüzünden biz sürücülerin hayati riske giriyor. Allah korusun her an bir kazaya sebebiyet verebilirler. Bu hayvan sahiplerinden ve ilçedeki yetkililerin bu hayvanlara bir çare bulmasini istiyoruz" seklinde konustu.

Zaman zaman araçlarin duraklamasina neden olan basibos hayvanlar sebebiyle ambulanslarin da geçisinin zorlastigi görüldü.

Kaynak: İHA