Ters Laleler Tunceli Daglarina Renk Katti

Tunceli’nin yüksek rakimli bölgelerinde sadece 20 gün gibi kisa bir süre canliligini koruyan ve halk arasinda ‘aglayan gelin’ olarak da adlandirilan ters laleler daglari renklendirdi.

Ters Laleler Tunceli Daglarina Renk Katti
Tunceli’nin Ovacik ve Çemisgezek ilçelerinde ters lalelerin oldugu bölgelere giden onlarca kisi, hem doga yürüyüsü yapti hem de ters laleleri görüp fotograflarini çekti. Esine az rastlanan çiçek türlerinden biri olan ters lalelerin adeta görsel sölen sundugu Ovacik ve Çemisgezek ilçelerinde uzun süren zorlu yolculuk sonrasinda ulasan dogaseverler, gördükleri manzarayi cep telefonu ve fotograf makineleri ile ölümsüzlestirdi. Ters lalelere zarar verme korkusundan dolayi dokunamadiklari çiçeklerin yaninda türküler seslendirip keyifli zaman geçirdi.

Çemisgezek ilçesinde Hakan Gökalp’in refakatindeki ögretmenlerden olusan dogasever grup ters laleleri görmek için Kirklar dagina tirmandi. Tunceli Ovacik arasindaki Agdat yaylasina giden Dersim Dagcilik Kulübü üyeleri ise zorlu yolculugun ardindan, nesli tehlike altinda bulunan endemik ve nadir bir bitki türü olan ters laleleri görüp, fotograflarini çekti.

Karsilastiklari manzaranin olaganüstü oldugunu belirten Dersim Doga Kulübü üyesi Çigdem Baloglu, "Çok zorlu ve keyifli bir yürüyüsün ardindan, ters lalelerin olusturdugu görsel sölene sahit olduk. Ters lalelerin son günlerini yakaladik ve güzel fotograflar çektik. Çok güzel ve sira disi bir bitki. Dogal güzelliklerimizin yasatilmasi için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Muhtesem bir dogamiz var. Zarar vermeden bu güzellikleri yerinde görmek inanilmaz güzel" seklinde ifadelere yer verdi.
Kaynak: İHA