TBMM Türkiye-Iran Parlamentolararasi Dostluk Grubu Baskani Kayhan Türkmenoglu Açiklamasi

TBMM Türkiye-Iran Parlamentolar arasi Dostluk Grubu Baskani Kayhan Türkmenoglu, “Baris ve istikrara hizmet eden Reisi’nin Cenab-i Hakkin rahmetine kavusmasi sadece Iran degil, bölgemiz için de büyük bir kayiptir” dedi.

Türkmenoglu, TBMM’de Türkiye-Iran parlamentolar arasi Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri ile basin toplantisi düzenleyerek, Iran Cumhurbaskani Reisi’nin ölümüne iliskin açiklama yapti. Türkmenpoglu, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ve Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan’in hayatini kaybettigini üzüntüyle ögrendiklerini belirterek, Türkiye olarak Iran’in yaninda olduklarini kaydetti.

Türkmenoglu, “Cumhurbaskani Ibrahim Reisi küresel sorunlar ile bogusulan çetin günlerde göreve gelmis; göreve geldigi günden, hayatini kaybettigi güne kadar Iran’in ve halkinin iyiligi ve güvenligi için çalismistir. Yine, küresel ve bölgesel meseleleri istisare etmek için kardeslik hukuku çerçevesinde Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile yakin mesai ve iletisim içinde bulunmuslardir. Cumhurbaskanimiz ve Reisi karsilikli güven ve müsterek menfaatler temelinde ülkelerimiz arasindaki ikili iliskiler daha da genisletmislerdir. Baris ve istikrara hizmet eden Reisi’nin Cenab-i Hakkin rahmetine kavusmasi sadece Iran degil, bölgemiz için de büyük bir kayiptir” dedi.

Kaynak: İHA