ASÜ'de 'Türkiye Yüzyilinda Üniversite Gençligi' Sempozyumu

Türkiye Üniversitelerarasi Spor Federasyonu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü is birliginde “Türkiye Yüzyilinda Üniversite Gençligi” isimli bir sempozyum düzenledi. Sempozyumda ögrencilere stres yönetimi ve saglikli yasamla ilgili bilgiler verildi.

ASÜ'de 'Türkiye Yüzyilinda Üniversite Gençligi' Sempozyumu
ASÜ Konferans Salonu’ndaki etkinlikte konusan Rektör Prof. Dr. Alpay Aribas, Türkiye’nin yarinlarinin daha güçlü olabilmesinin yolunun, gençlerin hem zihinsel hem de bedensel manada yetkin bireyler olmalarindan geçtigini söyledi.

Gençlerin Türkiye Yüzyilina hazir olmalari gerektigini kaydeden Rektör Aribas, “Bu yüzyila hazir olabilmek için her seyden önce saglikli olmak gerekiyor. Sagligin temeli de iyi beslenme ve egzersiz. Bunun yani sira gençlerimizin özgüven sahibi olmalari ve kendilerini iyi yetistirmeleri de çok önemli” dedi.

ASÜ Ögretim Üyesi Prof. Dr. Seher Karaman da etkinligin açilisinda kisa bir selamlama konusmasi yapti. Ögrencilerin zaman zaman mesleki kaygilar yasadigini ve strese girebildiklerini söyleyen Karaman, sempozyumu bu hususlara dair çözüm yollari üretmeye yardimci olabilmek için düzenlediklerini belirtti.

Açilis konusmalarinin ardindan Yüksek Ihtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroglu, “Stresle Bas Etme” konulu bir sunum yapti. Türkiye Yüzyilinda üniversite gençliginin saglikli beslenme, zararli aliskanliklardan uzak durma, hareket etme, egzersiz yapma, stresle bas etmeyi bilme gibi konulara hâkim olmalari gerektiginden söz eden Sunguroglu “Stresin belirtileri kisiye göre farklilasiyor. Zihni toplayamama, düsüncelerin tekrarlanmasi, yanlis anlamalar, muhakeme güçlügü. Bunlar birer stres belirtisidir” diye konustu.

Etkinlikte, Yüksek Ihtisas Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Sevan Çetin Özbek “Saglikli Beslenme,” Ögretim Görevlisi Deniz Barç “Özgüven” ve Arastirma Görevlisi Cemre Yaren “Egzersizin Önemi” baslikli konusmalar yapti. Program belge takdimi ile tamamlandi.

Sempozyumun ardindan Yüksek Ihtisas Üniversitesi heyeti ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Aribas’i makaminda ziyaret etti ve ikili is birlikleri üzerine istisarelerde bulundu.
Kaynak: İHA