Vali Pehlivan, 'Dogada Gençlik Yürüyüsü'ne Katildi

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, esi Yildiz Pehlivan ile ’Dogada Gençlik Yürüyüsü’ne katildi.

Vali Pehlivan, 'Dogada Gençlik Yürüyüsü'ne Katildi
Pehlivan, Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 105. yildönümü kutlama etkinlikleri kapsaminda Toroslar ilçesine bagli Ayvagedigi Mahallesi’ndeki Doga Park Mesire Alaninda gerçeklestirilen yürüyüste gençler ve ögretmenlerle bir araya geldi.

Yürüyüs öncesi katilimicilara seslenen Pehlivan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni İçel’de çoskuyla kutladiklarini belirterek, "105 yil önce baslayan milli mücadelede aziz ecdadimiz gögsünü vatana siper etti, canini feda etti ve Kurtulus Savasi’ni kazandi. Atatürk’ün önderliginde verilen büyük mücadeleler sonucu ’egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir’ anlayisiyla Cumhuriyetimiz ilan edildi. Cumhuriyetimizin 100. yilini, geçen yil coskuyla kutladik. Bu yil Cumhuriyetimizin 2. yüzyilina girmis bulunuyoruz. Bu yüzyilda, geçtigimiz yüzyildan ve sanli tarihimizden güç alarak Türkiye Cumhuriyetimizin 2. yüzyilini, Cumhurbaskanimizin ifadeleriyle ’Türkiye Yüzyili’ni basta siz gençlerimiz olmak üzere hep birlikte, müsterek bir gayretle çok daha güçlü bir sekilde insa edecegiz. Bu yolda gençlerimiz gururumuzdur, umudumuzdur. Gençlerimiz en büyük güç kaynagimizdir" seklinde konustu.

Konusmanin ardindan yaklasik 5 kilometrelik parkurda ’Dogada Gençlik Yürüyüsü’ gerçeklestirildi, katilimcilar tarafindan Türk bayragi açildi. Yürüyüse, Toroslar Kaymakami Mehmet Sogukpinar, Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus, Toroslar Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Murat Yildirim, Milli Egitim Arama Kurtarma ekibi, Zirve Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübü üyeleri, ögretmenler ve ögrenciler de katildi.

Kaynak: İHA