Saglik Çalisanlari Saglikta Siddeti Kinadi

Giresun Tabipler Odasi ve saglik çalisanlari tarafindan Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli Dr. Ugur Semiz’e, B.A. tarafindan uygulanan siddet kinandi.

Saglik Çalisanlari Saglikta Siddeti Kinadi
Giresun Egitim ve Arastirma Hastanesi önünde Giresun Tabipler Odasi ve saglik çalisanlarinin katilimiyla basin açiklamasi düzenlendi.

Giresun’da son zamanlarda doktora yönelik siddetin arttigina dikkat çeken Tabipler Odasi Baskani Dr. Erhan Demirelli "Yine saglikta siddeti kinamak amaciyla toplandik. Sunu ifade etmek isterim ki yasadigimiz bu menfur saldirinin failinin hekim olmasi, kendisine hizmet vermeye çalisan meslektasimiza saldirdigi gerçeginin önüne geçmemelidir. Bu olay neresinden bakilirsa bakilsin tam anlamiyla bir ’Saglikta Siddet’ olayidir ve bu sekilde degerlendirilmelidir. Saglikta siddet sonucu sehit vermis bir sehirde yasamaktayiz. Görevi basinda sehit edilen Dr. Ali Menekse agabeyimizin acisi henüz taze iken ilimizde halen saglikta siddet vakalarinin görülmesi bizi derinden yaralamaktadir. Henüz birkaç ay önce bir hekim arkadasimiz görevi basinda iken, bir hastasinin yakini tarafindan darp edildi. Bundan çok kisa süre sonra bir hemsire arkadasimiz acil serviste müdahale yaptigi bir çocuk hastasinin annesi tarafindan fiziksel ve sözel siddete maruz kaldi. 2 gün önce de hastanemiz Üroloji klinigi asistanlarindan Dr. Ugur Semiz poliklinikte görev yaparken bir hastasi tarafindan darp edildi. Bunlar son 6 ayda sadece Giresun’da yasanan fiziksel siddet olayidir” dedi.



Saglikta siddet her geçen gün artiyor

Beyaz kod bildiriminin 29 bin 942’ye yükseldigini açiklayan Tabipler Odasi Baskani Dr. Demirelli, “Türkiye çapinda durum çok daha vahimdir. Resmi verilere göre Saglikta siddeti gösteren Beyaz Kod bildirim sayisi; 2020’de 11 bin 942 iken; 2021 yilinda katlanarak artmis ve Beyaz Kod bildirim sayisi 29 bin 826’ya yükselmistir. Bu vakalarin yaklasik üçte biri ise hekimlerin ve saglik çalisanlarinin canina kast edebilecek fiziksel siddet olaylarini içermektedir. Beyaz kod verilmemis sözel siddet olaylarinin ise kat kat fazla oldugu tahmin edilmektedir. Saglik çalisanlari olarak bizler neredeyse her gün sözel siddete maruz kalmaktayiz. Toplumumuzda günden güne yayginlasan siddet eylemleri saglik kurumlarini ve çalisanlarini ciddi biçimde etkilemekte, sadece siddet görme endisesi bile saglik çalisanlarinin tükenmisligine ve verimsizligine neden olmaktadir” dedi.

Kaynak: İHA