Milletvekili Ölmeztoprak'tan Yeni Sanayi Sitesi Açiklamasi

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kislasi arazisi üzerine insa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalismalarin sürdügünü belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak'tan Yeni Sanayi Sitesi Açiklamasi
AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazici, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya Il Baskani Namik Gören, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er, Pütürge Belediye Baskani Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir’a gerçeklestirilen ziyarette Altay Kislasi arazisi üzerine insa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüsüldügünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafinin magdur olmamasi için tüm gayretin gösterildigi ifade etti.

Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptigi açiklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ile, Malatya’mizin sanayi alani ve faaliyetleri ile ilgili finansman programini detayli ve öngörülebilir sekilde görüsülerek, sehrimizin sanayi ve endüstri alan konulari genis bir biçimde ele alindi. Altay Kislasi’nin arazisi üzerindeki yeni sanayi alani için çalismalar ise hizla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir magduriyet birakmadan bu alanin çözümü insallah saglanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulastirma aritma, elektrik alt yapi ve alan üzerinde özellikle çevre sagligi açisindan aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafimiz için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelismeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yesilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanlari ile özel sektörlere yönelik yatirimciyi tesvik edecek bölge ve maddeleri istisare edildi. Sayin Bakanimiza Malatya’miza verecekleri desteklerden dolayi hemsehrilerimiz adina tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Ibrahim Senel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskani Okay Memis’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nin temel ekonomik parametreleri ile istisarelerde bulunduklarini kaydetti.

Kaynak: İHA