Evinde 'Uzi' Diye Tabir Edilen Otomatik Tabanca Bulunan Süpheli Adliyeye Sevk Edildi

Adana’da Seyhan polisi bir eve yaptigi baskinda "uzi" diye tabir edilen otomatik tabanca ve bir ruhsatsiz tabanca ele geçirirken, gözaltina alinan bir süpheli adliyeye sevk edildi.

Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri, Akkapi Mahallesi’ndeki bir evde çok sayida ruhsatsiz tabanca oldugu bilgisine ulasti. Ekipler, süpheli Yilmaz K.’nin (21) müstakil evine operasyon düzenledi.

Yapilan aramada yastigin altinda ruhsatsiz tabanca, evin çatisinda ise "Uzi" diye tabir edilen hafif makineli tüfek ile silahlara ait 39 mermi ele geçirildi. Ekiplerin yaptigi Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunda Yilmaz K.’nin Istanbul, Bursa, Antalya ve Adana’da karistigi ‘kasten yaralama’, ‘hirsizlik’, ‘dolandiricilik’ suçlarindan arandigi belirlendi. Gözaltina alinan süpheli, islemleri için polis merkezine götürüldü. Adli tip biriminde saglik kontrolünden geçirilen Yilmaz K., adliyeye sevk edildi. Silahlar ise incelenmek üzere Adana Kriminal Polis Laboratuvari’na gönderildi.
Kaynak: İHA