Bogazina Bozuk Para Kaçan Yegenini Heimlich Manevrasiyla Kurtardi

Hatay’in Antakya ilçesinde bogazina madeni para kaçan çocuk, amcasinin sürücü kursunda ögrendigi Heimlich manevrasini uygulamasiyla kurtarildi. Amcanin yegenini kurtardigi anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Bogazina Bozuk Para Kaçan Yegenini Heimlich Manevrasiyla Kurtardi
Hatay’in Narlica Mahallesi’nde evlerinin bahçesinde oyun oynayan 3 yasindaki Ömer Arslan’in bogazina 1 TL’lik madeni para kaçti. Bahçede dinlenmek için oturan 23 yasindaki Adnan Arslan, yegeni Ömer’in nefes almakta güçlük çektigini fark etti. Sürücü kursundan ögrendigi Heimlich manevrasini uygulayan Arslan, 7. denemede madeni parayi yegeninin bogazindan çikarmayi basardi.

Amca Arslan’in ölümle burun buruna gelen 3 yasindaki yegenini kurtardigi anlarsa saniye saniye anlar güvenlik kamerasinca görüntülendi. Görüntülerde 3 yasindaki çocugun salincakta sallanirken bogazina paranin kaçmasi ve amcasi Adnan’in Heimlich manevrasiyla yegenini kurtardigi anlar yer aldi.

"Heimlich manevrasiyla yegenimin hayatini kurtardim”

Heimlich manevrasiyla yegeninin hayatini kurtaran Adnan Arslan, “Bahçede dinlenmek için oturuyordum, o esnada yegenim salincakta sallaniyordu. Elinde bozuk paralarla sallanirken bogazina kaçti. Ben otururken yegenim yüzü kirmizi sekilde yanima geldi. Ilk önce fark etmedim ama sonra nefes alamadigini fark ettim. Hemen sirtini kendime dogru çevirip Heimlich manevrasina basladim. 7 manevradan sonra bogazindan 1 TL metal para çikti. Ondan sonra derin bir nefes aldim. Sürücü kursundaki derslerden ögrendim. Sosyal medyalardan gördügüm Heimlich manevrasi videolarini izlerken ögrendim. Heimlich manevrasiyla yegenimin hayatini kurtardim” dedi.

Kaynak: İHA