Bakan Bak Açiklamasi 'Rize'nin Derelerini Benim Gözlerim Gibi Mavi Yapmamiz Lazim'

Ankara Rize Günleri’ne katilan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, “Rize’nin yesilini, yagmurunu ve güzel dogasini iyi bir sekilde tanitmamiz lazim. Rize’nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamiz lazim, Rize’nin yaylalarini yemyesil yapmamiz lazim, yani çevreyi korumamiz lazim, derelere çöp atmamamiz lazim ve o yaylalara sahip çikmamiz lazim” dedi.

Rize Dernekler Federasyonu tarafindan Ankara’da Millet Bahçesi’nde düzenlenen Ankara Rize Günleri açilisina katilan Gençlik ve Spor Bakani Bak, etkinlik alaninda bulunan stantlari gezdi. Stantlarda vatandaslarla konusan Bakan Bak, kendisine ikram edilen Rize ürünlerinden tatti.

Rize’nin artik turizm ekseninde de büyüdügünü belirten Bakan Bak, herkesi Rize’ye davet ederek, “Burada güzel bir tema var. Iklim dedik, sifir atik dedik. Özellikle Rize’nin yesilini, yagmurunu ve güzel dogasini iyi bir sekilde tanitmamiz lazim. Rize’nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamiz lazim, Rize’nin yaylalarini yemyesil yapmamiz lazim, yani çevreyi korumamiz lazim, derelere çöp atmamamiz lazim ve o yaylalara sahip çikmamiz lazim. Burada güzel bir misyon var, ‘Atigi getir, çayi al’. Çok güzel düsünülmüs” ifadelerine yer verdi.

Konusmasinin ardindan Bakan Bak programin açilisinda kurdeleyi çay makasi ile kesti.
Kaynak: İHA