Atatürk Üniversiteli Ögrencilerden Filistin'e Destek Mesaji

Atatürk Üniversitesi kulüpleri ve ögrenci olusumlari, Filistin’e destek yürüyüsü düzenledi.

Atatürk Üniversiteli Ögrencilerden Filistin'e Destek Mesaji
Atatürk Gençlik ve Bilim Aniti önünde gerçeklesen ve "Çocuklardan ve adaletten yanayiz", "Filistin’de katilin parmak izi Israil", "Müslüman zulme boyun egmez", "Filistin’de katliam var" yazili döviz ve pankartlarin açildigi etkinlikte, grup adina hazirlanan basin açiklamasi okundu.

Türkçe ve Ingilizce olarak yapilan basin açiklamasinda tüm üniversitelerde ortak okunan metinde ögrenciler, 1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kitlik ve ölümle sinayan Israil yayilmaciliginin, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akisi içerisinde insanligin utanç tablosu olarak degerlendirecegi bir soykirim halini aldigini ifade ettiler.

209 gündür çocuk, kadin, erkek, genç, yasli, engelli ayirt etmeksizin 35 bin kisinin Israil barbarligi tarafindan katledildigi, binlerce kisinin evinden, yurdundan göçe sürüklendigi, kundaktaki bebeklerin bombardimanlar sonucunda enkaz altinda can verdigi bir soykirim yasandigini vurgulayan ögrenciler sunlari aktardi: “Insanligin yasadigi acilari; cani yananin rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kinamayi ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararasi örgütler ise vahseti yasatan Israil olunca bir kez daha sessiz kalmayi, katledilen bebeklerin görüntülerine karsi gözlerini kapatmayi, masum kadinlarin feryatlarina karsi kulaklarini tikamayi tercih etmislerdir. Egemen güçlere ve uluslararasi örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskisi yapan sözde Israil Devleti artik mizragin çuvala sigmadiginin farkina varmalidir.”

Ögrencilerin tüm üniversiteler ile ortaklasa olarak okuduklari metinde ayrica: “Uluslararasi platformlara tasinan Israil barbarligi dünyanin çesitli yerlerinde yasayan dinleri, irklari, renkleri ve dilleri birbirinden farkli olan ancak vicdani Gazze’deki çocuklar ve kadinlar için atan yürekli insanlar tarafindan protesto edilmeye baslamistir. Artik tepki isgalcilerin hiç tahmin edemeyecegi bir yerden yükseliyor. En güvendikleri yer olan Amerika Birlesik Devletleri’nin kalbi üniversitelerden gelen sesler isgalcilerin sistemlerini alt üst ediyor. Arizona’da Florida’da, Ohio’da, Texas’ta, Kaliforniya’da yillardir sirtlarini dayadiklari tüm üniversiteler artik onlar için tehlikeden ibaret. Iskencelerine, soykirimlarina gelen yankilar, bagirmalar onlar için bir takim cezalandirilmasi gereken davranislar. Çünkü yaptiklarinin haksiz oldugunu, hukuka ve vicdana aykiri oldugunu en iyi onlar biliyorlar. Bununla mücadele etmek içinde onurlu bir sekilde kendilerine direnen bilim insanlarini ve ögrencileri tutuklama yolunu tercih ediyorlar. Biz de bugün buradan haykiriyoruz” ifadeleri yer aldi.

Açiklamanin ardindan ögrenciler, Atatürk Gençlik ve Bilim Aniti önünden merkezi yemekhane önüne kadar ellerinde döviz ve pankartlarla, Filistin’deki soykirima karsi slogan atarak yürüyüs yapti.
Kaynak: İHA