5. Bölge Acil Saglik Hizmetleri Koordinasyon (ASKOM) Toplantisi Mardin'de Yapildi

Acil Saglik Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Bölge Toplantisi Mardin’de yapildi.

5. Bölge Acil Saglik Hizmetleri Koordinasyon (ASKOM) Toplantisi Mardin'de Yapildi
Mardin’de düzenlenen toplantida konusan Mardin Il Saglik Müdürü Saffet Yavuz 5. Bölge ASKOM toplantisina ev sahipligi yaptiklarini, bölge illerin katilimindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Her geçen gün saglik altyapisi güçlenen daha güçlü bir Türkiye ile bölgenin de nasibini almakta oldugunu kaydeden Dr. Saffet Yavuz, “Diyarbakir, Batman, Siirt ve Sirnak’taki çalisan çok degerli yöneticilerimizle birlikte bugün ilk oturumda acil servisleri, ikinci oturumda da yogun bakimlari görüsmek üzere bir araya gelmis bulunmaktayiz. Her geçen gün özellikle ameliyatlar yapiliyor ve yeni hastaneler açiliyor. Diyarbakir ve Mardin’de sehir hastanelerinin insaati devam ediyor. Hastalarimizin saglik müracaati ve saglik çalisanlarina is gücü azalmiyor. Bunu nasil azaltabiliriz diye de bugün burada hep beraber bunlari degerlendirecegiz” dedi.

Diyarbakir Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ise yogun bakim yatak doluluk oranlari hakkinda bilgi verdi. Pamukçu, "Bakanligimizca belirlenen mevzuatlar çerçevede belirli periyotlarla bölge saglik yöneticileri olarak bir araya gelmemiz ve bu ASKOM bölge toplantilarimizi gerçeklestirmemiz, saglik bölgemizdeki yatakli tedavi kurumlarimizda hizmet veren yogun bakimlarin daha verimli ve etkin kullanimi açisindan önem arz etmektedir. Bu düsüncede acil saglik hizmetlerinin koordinasyonu, hasta sevk akisi, uygunsuz sevklerin tespit ve deneme süreçlerindeki karar ve is birligi gerçeklestirmek amaciyla yapilan ASKOM toplantilarini önemsiyor ve alinan kararlarin uygulanmasinin gerek ilimizde gerek hasta sevk edilen illerde sikisikliklarinin önüne geçecegine inaniyorum" dedi.

Bölge illerinin Acil Saglik Hizmetleriyle ilgili konularin detaylica ele alindigi ASKOM toplantisinda karsilikli görüs alisverisinde bulunuldu. Mutabik kalinan konular karar altina alindi. Sonrasinda belirlenen gündem maddeleri katilimcilarla paylasildi.

Toplantiya, Diyarbakir, Batman, Sirnak, Siirt Il Saglik Müdürleri, Kamu Hastaneleri Hizmetleri, Acil Saglik Hizmetleri, ve Saglik Hizmetleri Baskanlari ile baskan yardimcilari, bölge illerindeki kamu ve özel hastaneler ile 112 Il Ambulans Servisi Bashekimleri ve ASKOM üyelerinden olusan 100 dolayinda yönetici katildi.

Kaynak: İHA