3 Yil Sonra Böbrek Nakliyle Sagligina Kavustu

Çanakkale’de, 3 yil önce böbrek yetmezligine yakalanan 41 yasindaki Turan Cinislioglu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesi Organ Nakli Merkezinde gerçeklestirilen böbrek nakliyle tekrar sagligina kavustu.

3 Yil Sonra Böbrek Nakliyle Sagligina Kavustu
Çanakkale’de yasayan Turan Cinislioglu (41) 3 yil önce hipertansiyona bagli böbrek yetmezligi nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesine basvurdu. Diyalize girmeye baslayan Cinislioglu, nakil için sira bekledi. Cinislioglu’na, Bursa’da trafik kazasi sonucu hayatini kaybeden bir kadinin ailesi tarafindan bagislanan böbregi basarili bir sekilde nakledildi. Organ naklinin ardindan sagligina kavusan Cinislioglu’nun diyalize girme ihtiyaci kalmadi.

ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, Turan Cinislioglu’nun 3 yil önce hipertansiyona bagli böbrek yetmezligi tablosuyla hastanelerine basvurdugunu ve diyalize alindigini belirterek, "Ülkemiz sartlarinda böbrek yetmezliginin en önemli nedeni hipertansiyon ve diyabettir. Turan Beyde böbrek yetmezligi gelisince hem diyalize basladi hem organ nakli için siraya girdi. 3 yil önce merkezimize kayit oldu. Bu süre zarfinda biz kendisini 3 kere çagirdik ama uygun böbrek bulunmadi. 10 gün önce Bursa’da motosiklet kazasi sonrasi beyin ölümü gerçeklesen bir hastanin yakinlari organlarini bagislama karari aldi. Organlardan bir tanesi de merkezimize uygun görüldü.

Saglik Bakanligindan gelen listede de Turan Bey ikinci siradaydi. Ilk hasta uygun olmadigi için. Turan Bey’in uygunluk testi de pozitif gelince kendisine böbregi naklettik. Ameliyatin onuncu günü idrar çikisi 2 litrenin üzerinde. Böbrek fonksiyon degerleri de normale yaklasti. Su an itibariyla Turan Bey’in artik diyalize girme ihtiyaci kalmadi. Günlük hayatini, is hayatini eskisi gibi normal yoldan devam edebilecek" dedi.

Organ naklinin ardindan sagligina kavusan Turan Cinislioglu, "Rahatsizlanarak ambulansla hastaneye geldigim bir gün böbregim alinmisti. Cabir Hoca’yi tavsiye etmeleri üzerine Organ Nakli Merkezine basvurumu yaptim, bekliyordum. Ameliyattan korkuyordum ama agri sizi hissetmiyorum. Sagligima kavustum Cabir Hoca’ya her gün dua ediyorum. Herkesi organ bagisçisi olmaya davet ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine, ÇOMÜ Hastanesine, Prof. Dr. Cabir Alan’a, hemsirelere tüm çalisanlara tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA