Ortaokul Ögrenciler Becerilerini Zanaat Atölyeleriyle Kesfedecek

Bursa’da zanaat atölyeleriyle orta okul ögrencileri, temel mesleki becerilerini kesfetme imkani bulacak. Bursa’da Haci Sevim Yildiz Mobilya ve Iç Mekân Tasarimi Teknolojisi MTAL, Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilari Birligi MTAL, Tophane MTAL ve Mimar Sinan MTAL, METEK III kapsaminda ’Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Okullari’ olarak yer alacak.

Ortaokul Ögrenciler Becerilerini Zanaat Atölyeleriyle Kesfedecek
Millî Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen METEK III (Mesleki ve Teknik Egitimin Arttirilmasi) Projesi çerçevesinde Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Baskani Mustafa Günay, Bursa Il Millî Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu, Il Millî Egitim Müdür Yardimcisi Bülent Altintas, mesleki ve teknik egitim kurumlarinin müdürleri ve sektör temsilcileri bir araya geldi. Toplantida Bursa’nin mesleki egitim ve sektör is birliginde yürüttügü önemli çalismalar olduguna vurgu yapan Daire Baskani Mustafa Günay ve Il Millî Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu, "Millî Egitim Bakanligi, temel meslek becerilerini kesfetmek isteyen ortaokul ögrencileri için bu yaz tatilinde ’zanaat atölyeleri’ olarak adlandirilan kurslar açacak. Bursa’da da pilot iller arasinda yer aliyor. Meslek edinmenin küçük yaslardan itibaren gelistirilmesi önemli" dedi.

METEK III çerçevesinde Türkiye genelinde 15 okulda kurulan Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerine de ayri bir baslik açildi. Daire Baskani Mustafa Günay, mesleki ve teknik egitim ile sektör arasindaki bagin daimi olarak kurulmasi yoluyla ögretmenlerin sürekli mesleki gelisiminin saglanarak sektörde yasanan gelismelere ögretmenlerin uyumlanmasini gerçeklestirmek üzere hayata geçirilen Sektörel Mükemmeliyet Merkezleriyle ilgili yönergenin resmîleserek bu merkezlere genel koordinatör ve mesleki gelisim koordinatörü görevlendirilmesine iliskin sürecin basladigini, bu dogrultuda yürütülecek çalismalarin da hiz kazanacagini ifade etti.

Bursa’nin da aralarinda yer aldigi 25 pilot ilde uygulanan METEK III projesi ile mesleki ve teknik egitimde özel sektör is birliginin güçlendirilmesi, egitim ve istihdam süreçlerinin uyumuna dair bilinç ve ortak anlayis gelistirilmesi, mesleki ve teknik egitimde ve özel sektörde son gelismelere dair bilgi paylasiminin saglanmasi hedefleniyor. Bursa’da Haci Sevim Yildiz Mobilya ve Iç Mekân Tasarimi Teknolojisi MTAL, Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilari Birligi MTAL, Tophane MTAL ve Mimar Sinan MTAL METEK III kapsaminda ‘Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Okullari’ olarak yer aliyor.
Kaynak: İHA