Manisa'da Genç Sporcularin Gösterileri Ilgi Gördü

Manisa’da Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan hazirlanan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarinda genç sporcularin hazirladigi gösteriler izleyenlerden büyük alkis aldi.

Manisa'da Genç Sporcularin Gösterileri Ilgi Gördü
Manisa’da 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan kutlama programi düzenlendi.

Sabah saatlerinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü önünden Cumhuriyet Meydanina kadar gerçeklesen yürüyüsle baslayan törende Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk’ün Milli Egemenlik ve Atatürk Anitina çelenk sunmasiyla devam etti. Saygi durusunda bulunulmasi ve ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu törende konusan Öztürk, “Bugün, Milli Mücadelenin Baskomutani, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 105. yildönümünün anisina gençlerimize armagan ettigi 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayraminin sevincini ve coskusunu yasiyoruz. 19 Mayis, sadece bir tarih degil, ayni zamanda Türk Milletinin emperyalist güçlere karsi birlik ve beraberlik içinde zulme boyun egmeyecegini haykirarak, tarihin gördügü en büyük kahramanlik destanlarindan birini yazmaya basladigi gündür. Bugün, ecdadimizin istiklali ve istikbali ugrunda sergiledigi kahramanliklari gelecek nesillere en canli sekilde aktarmak basta gelen vazifemizdir. Bu vazifeyi unutmamak, bu kiymetli mirasi anmak ve gelecege tasimak için bir aradayiz. Ülkemizin kurtulus mücadelesinde, Çanakkale’de, çok yakin bir zamanda yasadigimiz 15 Temmuz’da gençlerimiz, Çanakkale ruhu ile devletinin ve milletinin yaninda olmustur. Dün de bugün de yarin da gençlerimiz, her zaman bu vatanin yilmaz savunucusu olacaktir” dedi.

Öztürk’ün ardindan gençler tarafindan halk oyunlari, jimnastik, tekvando, judo gibi çesitli gösteriler sergilendi. Gençler tarafindan hazirlanan gösteriler hem büyük alkis aldi hem de ilgiyle izlendi.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan hazirlanan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla Manisa Cumhuriyet Meydaninda aksam saatlerine kadar gösteriler ve etkinlikler devam edecek.

Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadir Yenisehirlioglu, AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arinç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, 1. Komando Egitim Tugay Komutani Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, Manisa Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul, Manisa Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, AK Parti Manisa Il Baskani Salih Hizli, Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, Yunusemre Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Mesut Dogan, ögrenciler, aileleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA