Bursa Ülkü Ocaklarindan 19 Mayis Yürüyüsü

Bursa Ülkü Ocaklari, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle yaklasik bin kisinin katilimiyla yürüyüs düzenlendi.

Bursa Ülkü Ocaklarindan 19 Mayis Yürüyüsü
Bursa Ülkü Ocaklari tarafindan organize edilen19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami yürüyüsü 15 Temmuz Demokrasi Meydani’ndan baslayarak Heykel’de bulunan Mustafa Kemal anitinda yapilan basin açiklamasiyla son buldu. Yaklasik bin kisinin katildigi yürüyüste Bursa Ülkü Ocaklari Baskani Mehmet Muhittin Saltik, Atatürk anitina çelenk biraki. Yürüyüse Ülkü Ocaklari Teskilat üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Yürüyüs sonrasi basin açiklamasi yapan Bursa Ülkü Ocaklari Il Baskani Mehmet Muhittin Saltik, 19 Mayis’in sadece tarihi bir olayin baslangici olarak görülmemesi gerektigini vurgulayarak, "19 Mayis Türk’ün yeniden küllerinden dogus günüdür. 19 Mayis Türk’ün Anadolu’daki Ergenekon’udur. 19 Mayis Türk gençliginin parolasidir. Bu paroladaki, geçmiste yasanan sikintilarin, çekilen çilelerin ülke gelecegine sunulan bir aynasidir. Bu ayna ile Türk milleti, gelecegini, geçmisine bakarak daha saglam bir sekilde kuracaktir. Aziz Türk milleti, 19 Mayis’ta mukaddes vatanimizi isgal ve istilaya yeltenenlere yönelik, kudretini ispat eden ve bagimsizligini, içinde bulunan durum ne kadar agir olsa da, vazgeçilmez tarihi ve insani bir hak olarak gören büyük irade, Samsun’a ulasarak ilk ve anlamli milli hamlesini yapmistir. 19 Mayis’in 1919 ’un bu özel yil dönümde. Aziz milletimizin ve degerli gençlerimizin bayramini içtenlikle kutluyorum. Bu ugurda mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini rahmetle aniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA