Brüksel'de Binlerce Kisi Gazze Için Yürüdü

Belçika’nin baskenti Brüksel’de toplanan binlerce kisi, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik devam eden saldirilarini protesto ederek, Avrupa Birligi’ni (AB) ateskes için derhal harekete geçmesi çagrisinda bulundu.

Brüksel'de Binlerce Kisi Gazze Için Yürüdü
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 226 gündür devam ederken, Belçika’nin baskenti Brüksel’de toplanan binlerce kisi, Gazze Seridi için yürüdü. Brüksel Kuzey Istasyonu’nda toplanan göstericiler, Jean Rey Meydani’na yürüdü. Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik devam eden saldirilarini protesto eden göstericiler, “Katil Israil”, “Hepimiz Gazze’nin çocuklariyiz”, “Gazzeli çocuklarin katili Israil”, “Terörist Israil elini Gazze’den çek”, “Gazze mutlaka özgür olacak” ve “Derhal ateskes” sloganlari atti.

AB’ye ateskes için derhal harekete geçmesi çagrisinda bulunan göstericiler, Israil’in uluslararasi yargi önünde gereken cezayi almasi için AB ve üye devletlerin gereken girisimde bulunmasini talep etti.

Göstericiler yayinladik bildiride, Israil’e karsi tam bir uluslararasi askeri ambargo uygulanmasi ve Israil devleti açisindan ekonomik ve diplomatik sonuçlar göz önünde bulundurularak AB-Israil ortaklik anlasmasinin insan haklarina saygiya iliskin 2 numarali maddesinin Avrupa düzeyinde etkinlestirilmesi gerektigi vurgulandi.

Uluslararasi Ceza Mahkemesi’nin (UCM) devam eden sorusturmalarini tam olarak destek verilmesi çagrisinda bulunulan bildiride, UCM Savcisinin, savas suçlari, insanliga karsi suçlar ve apartheid suçlarin faillerinin kovusturmasini birinci öncelik haline getirmesi konusunda tesvik edilmesi gerektigi vurgulandi.

Bildiride, Filistin halkina Israil tarafindan uygulanan soykirimi ve etnik temizligi durdurmak ve Uluslararasi Adalet Divani (UAD) tarafindan kararlastirilan tüm geçici tedbirlere tam olarak uymak amaciyla Güney Afrika tarafindan Israil’e karsi açilan davanin desteklenmesi istendi.

Büyük felaketin 76. yili

Göstericiler, ayrica Israil’in bagimsizligini ilan ettigi tarih olan 14 Mayis 1948’i takip eden gün olan 15 Mayis’i ve ardindan yasananlarin anildigi Nakba Günü’nü de andi.
Kaynak: İHA