Ardahan'da 19 Mayis Coskuyla Kutlandi

Ardahan’da 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami, coskuyla kutlandi.

Ardahan'da 19 Mayis Coskuyla Kutlandi
Karagöl Mahallesindeki 80. Yil Cumhuriyet Stadindaki kutlamalara Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, 25. Hudut Tugay Komutani Tuggeneral Mehmet Cihanoglu, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Ardahan Gençlik ve Spor Il Müdürü Ramazan Demir, günün anlam ve önemini beliren konusmasini gerçeklestirdi. Demir, konusmasinda, ’’Bugün ulusumuzun kurtaricisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dava ve silah arkadaslariyla birlikte yedi düzel düsmanin Türk topraklarina saldirisina masum ve temiz kalpli Anadolu insaninin yillar süren gözyasina dur demek için çiktigi mukaddes deniz yolculugunu tamamlayarak Anadolu topraklarina bastigi umutlarin yeserdigi gündür. 19 Mayis kurtulus mesalesinin yakildigi gün olarak; genciyle, yaslisiyla, kadini erkegiyle vatan müdafaasi için tek yürek olabilmeyi basarmis kahraman Türk milletinin yeniden sahlanisinin baslangiç günüdür. Tarih boyu esir düsmemis, mertlikten taviz vermemis, sadece baris için savasan kahraman Türk’ün zulme bas kaldirisinin ve Anadolu’nun yeniden vatan olma adidir" dedi.

Konusmanin ardindan Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü jimnastik, judo ve güres sporculari bir gösteri gerçeklestirdi. Halk oyunlari gösterisinin ardindan Gençlik Haftasi kapsaminda düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyalari verildi.

Kaynak: İHA