Alanya'da 19 Mayis Coskusu Yasandi

Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlama törenine katildi. Atatürk Aniti’na çelenk sunumuyla baslayan program, Gençlik Yürüyüsü ve Iskele Selale Meydani’ndaki gösterilerle devam etti.

Alanya'da 19 Mayis Coskusu Yasandi
Kutlama programi, Hükümet Meydani’ndaki Atatürk Aniti önünde saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Anita çelenk sunumunun ardindan, Atatürk Caddesi istikametinden Iskele’deki Selale Meydani’na Gençlik Yürüyüsü gerçeklestirildi.

Protokol üyelerinin yer aldigi ve bando takimi esliginde yapilan yürüyüste gençler, ellerinde Türk bayraklariyla büyük bir coskuyla marslar söylediler. Buradaki etkinlikte, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kildirgici günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti. Daha sonra ögrenciler, Atatürk’ün Gençlige Hitabesi ve Türk Gençliginin Ata’ya Cevabini okudular. Renkli anlarin yasandigi program, siir okunmasi, Halk Oyunlari Ekibi Gösterisi, Judo, Cimnastik ve Tekvando gösterileriyle sürdü. Ögrencilerin sergiledigi performans, protokol üyeleri ve vatandaslardan büyük begeni topladi. Ardindan ödül törenine geçildi. Alanyali Dünya Eskrim Sampiyonu Doruk Erolçevik’e Kaymakam Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik tarafindan ödül verildi.

Kaymakam Ürkmezer, Baskan Özçelik ve protokol, Alanya Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan hazirlanan spor branslari tanitim stantlarini gezdi. Gençler ve vatandaslarin katildigi yat gezisi, su sporlari gösterisiyle buradaki kutlama etkinlikleri sona erdi.
Kaynak: İHA