Kizilay'dan Silopi'de 9 Engelli Çocuga Tekerlekli Sandalye

Türk Kizilay Dernegi Sirnak Subesi tarafindan Silopi ilçesinde 9 engelliye tekerlekli sandalye dagitildi.

Kizilay'dan Silopi'de 9 Engelli Çocuga Tekerlekli Sandalye
Silopi’de, özel bir rehabilitasyon merkezinde düzenlenen törene Silopi Kaymakami Cihat Koç, Türk Kizilay Sirnak Sube Baskani Muhittin Benek ve yürüme engelli çocuklar ve aileleri katildi.

Kizilay Sirnak Subesince daha önce tespiti yapilan 9 engelli çocuga tekerlekli sandalyeleri Kaymakam Cihat Koç tarafindan verildi.

Dagitimdan önce Kaymakam Koç engelli çocuklarla birlikte pasta kesti. Hediye dagitiminin ardindan tekerlekli sandalyeler ailelere teslim edildi. Aileleri, emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaymakam Cihat Koç ve Türk Kizilay Sirnak Baskani Muhittin Benek, daha sonra agaç çizimli tabloya parmak boya ile yaprak baskisi yapti.

Kizilay Sirnak Sube Baskani Muhittin Benek, engellilere karsi ön yargilarin kaldirilmasinin ortak sorumluluk oldugunu belirterek, "Silopi ilçemizde daha önce tespit ettigimiz ihtiyaç sahibi engelli çocuklarimiz için tekerlekli sandalye hediye takdimimiz oldu. Engelli vatandaslarimiza karsi ön yargilarin ve engellerin ortadan kaldirilmasi ve engellilerin topluma esit bireyler olarak katilimlarinin saglanmasi hepimizin ortak sorumlulugudur. Bunun bilincinde olarak çalismalarimizi devam ettiriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA