Amasya'da Hayvana Eziyet Edilen Tesisin Faaliyetleri Durduruldu

Amasya’nin Suluova ilçesinde büyükbas hayvana biçak ve baltayla eziyet edilen et entegre tesisinin faaliyetleri durduruldu.

Amasya'da Hayvana Eziyet Edilen Tesisin Faaliyetleri Durduruldu
Amasya’nin Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yasanan vahsetin görüntülerinin sosyal medyada yayilarak tepki çekmesi sonrasi jandarma ile Amasya Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrasi tesiste çalisan I.T., N.T., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltina alindi. 5 süpheli çikarildigi mahkemede tutuklandi.

Amasya Valiliginden yapilan açiklamada, "Olayin gerçeklestirildigi isletmenin faaliyetleri yapilan idari denetimler sonrasinda 5996 sayili veteriner hizmetleri, bitki sagligi ve gida kanunu geregince durdurulmustur” açiklamasinda bulundu.

Olayin yasandigi Kral Et Entegre tesisi isletmesi de açiklama yapti. Açiklamada, “Idari makamlarca verilecek her türlü karara saygili oldugumuzu ifade etmek isteriz. Meydana gelen bu üzücü olaydan dolayi tüm kamuoyundan ve paydaslarimizdan tekrar özür diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA