Mahalle Kadin Derneklerinden Sadi Özdemir'e Ziyaret

Nilüfer’deki mahalle kadin derneklerinin baskan ve üyelerini konuk eden Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, “Kadinlarin sosyallesmesini ve ekonomik gelir elde etmelerini saglayacak çalismalar yapacagiz” dedi.

Mahalle Kadin Derneklerinden Sadi Özdemir'e Ziyaret
Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir’e hayirli olsun ziyaretleri yogun bir sekilde sürüyor. Nilüfer’deki 29 mahalle kadin derneginin baskan ve temsilcileri de, Baskan Sadi Özdemir’i ziyaret ederek, hayirli olsun dileklerini ve destek mesajlarini iletti. Kadinlar, kendi elleriyle yaptiklari ürünleri Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir’e armagan etti. Nilüfer Baris Meclisi’nde esi Nuray Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayisoglu ve Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Okan Sahin ile birlikte mahalle kadin dernekleri temsilcilerini agirlayan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir de, memnuniyetini dile getirerek, kadinlara yönelik gerçeklestirmek istedikleri projeleri paylasti.

“Hedefimiz kadinlarin sosyallesmesi, gelir elde etmesi"

Kadinlarin ekonomik gelir elde etmesinin ve sosyal yasamin içinde olmasinin önemine deginen Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, “Kadinlar, evlerinden çikarak nefes alsin, sosyallessin, dayanisma içinde olsun, sosyal sorumluluk projelerinde yer alsin istiyoruz. Birlikte üreten, ürettiklerinden gelir elde eden kadinlar olmasini diliyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak bu yöndeki çalismalarimizi daha da genisleterek sürdürecegiz. Mahallelerimizde çocuk bakim evleri açarak, annelerin is yasaminda rahat etmelerini, evdeki kadinlarin da sosyal yasamin içinde olmasini hedefliyoruz. Nilüfer Bostan’larin sayisini artirarak, sizlerin ürettigi ürünleri buralarda degerlendirmeyi düsünüyoruz. Sizlerin enerjisi, gücü ve birikimleri, belediyemizin imkanlarini birlestirerek hep beraber keyifli bir 5 yil geçirmeyi arzu ediyoruz” diye konustu.

Nilüfer’de her mahallede bir mahalle kadin dernegi olmasini hedeflediklerini belirten Baskan Sadi Özdemir, “Nilüfer’deki 37 kadin dernegi araciligiyla kadinlara çesitli imkanlar sunmaya çalisiyoruz. Kadinlarin daha fazla egitim alabilmeleri, birlikte olabilmeleri için ortamlar olusturuyoruz. 64 mahallemizde de bir kadin dernegi olsun istiyoruz” dedi.

Kayisoglu: Birlikte güzel islere imza atacagiz

Yönetimi belirlerken kadin kotasina dikkat ettiklerini, Nilüfer Belediyesi’nde 7 baskan yardimcisindan 4’ünün, 30 idari müdürden de 17’sinin kadin olduguna dikkat çeken Baskan Sadi Özdemir, bu anlayisi istihdamda da sürdüreceklerini belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayisoglu da, kadinlari destekleyen yöneticilere tesekkür ederek, Nilüfer Belediyesi’nin bu alanda örnek çalismalar yaptigini dile getirdi. Kadinin, toplumda güçlendirilmesi gerektiginin altini çizen Kayisoglu, “Emeginizin yok sayildigini ve yasadiginiz zorluklari biliyoruz. Dayanisma içinde oldugumuzda, gücümüzü birlestirdigimizde çok güzel islere imza atacagimiza inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA