Bursa Uluslararasi Ticaret Ve Lojistik Sempozyumu BTÜ'de Gerçeklesti.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (ITBF) Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Bölümü’nün düzenledigi ‘Bursa Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Sempozyumu’ Yildirim Bayezid Yerleskesinde gerçeklesti. Sempozyum açilis törenine Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Baris Tamer Tonguç, ITBF Dekani Prof. Dr. Hilal Yildirir Keser, Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Bölüm Baskani Prof. Dr. Orhan Çaglayan, BTSO Girisimcilik ve Üniversite-Sanayi Isbirligi Konsey Baskani Hakan Hacizade, BTSO E-Ticaret Konseyi Baskani Ilker Özgüven ile çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.

Bursa Uluslararasi Ticaret Ve Lojistik Sempozyumu BTÜ'de Gerçeklesti.
Sempozyum açilis konusmasini Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Orhan Çaglayan yapti. Çaglayan; “Bilimsel bildiri sunumlari çerçevesinde; 36 yerli ve 40’i yabanci ülkelerden olmak üzere toplam 76 bildiri alindi. Sempozyuma 17 farkli ülkeden bilim insani katildi.

Katilimci ülkeler; Türkiye, Hindistan, Etiyopya, Endonezya, Nijerya, Irak, Macaristan, Pakistan, Kosova, Tayland, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Vietnam, Fas, Malezya, Ispanya ve Ukrayna’dan olusmaktadir” dedi.

Çaglayan sözlerini “Bilimi önceledigimiz, yasadigimiz kenti merkeze aldigimiz, üniversitemizi enternasyonal klasmanda üst siralara tasima gayretimizde yanimizda olan Yildirim Belediyesine, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasina, sempozyum ortagimiz IKSAD’a bölümümüz, sempozyum düzenleme kurulumuz ve tüm çabalarimizin hedefi, gelecegimizin teminati ögrencilerimiz adina hepinize ayri ayri tesekkür ediyor, sükranlarimi sunuyorum” diyerek sona erdirdi.

Törende konusan BTÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Baris Tamer Tonguç ise üniversite yönetimi olarak düzenledikleri sempozyumda, Dünyanin pek çok ülkesinden bilim insanlarini agirlamaktan mutlu olduklarini dile getirirken, basta Sempozyum Düzenleme Kurulu olmak üzere Bursa Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Sempozyumu’na destek veren tüm kurum ve kuruluslara ve katilimcilara tesekkür etti. Konusmasinin devaminda üretim artisinin sürekliliginin lojistik yönetiminin basarisi ile dogru orantili oldugunu ifade eden Tonguç, sempozyumun sonucunda ortaya çikacak olan argümanlarin son derece degerli oldugunu kaydetti.

Katilimcilara basarilar dileyen Tonguç, bu tür bilimsel çalismalara ortam olusturmaya gelecekte de devam edeceklerini bildirdi.

Açilis oturumunda; Düzenleme Kurulu Prof. Dr. Orhan Çaglayan, BTSO Girisimcilik ve Üniversite-Sanayi Isbirligi Konsey Baskani Hakan Hacizade, BTSO E-Ticaret Konseyi Baskani Ilker Özgüven, WestLine Global Lojistik Yönetim Kurulu Baskani Fatih Sener, Prof. Dr. Selim Basar, Prof. Dr. Hilmi Yüksel, sektörün durumu ve gelecegi ile ilgili degerlendirmelerini içeren sunumlarini gerçeklestirdiler.
Kaynak: İHA