Yozgat'ta 38 Engelli Birey Askerlik Heyecani Yasadi

Yozgat Il Jandarma Komutanligi tarafindan düzenlenen temsili askerlik töreninde 38 engelli birey, bir günlügüne de olsa asker olmanin mutlulugunu yasadi.

Yozgat'ta 38 Engelli Birey Askerlik Heyecani Yasadi
Engelliler Haftasi dolayisiyla Yozgat Il Jandarma Komutanligi tarafindan engelli bireylerin bir günlügüne de olsa vatani hizmetlerini yerine getirebilmeleri adina temsili askerlik töreni düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende 38 engelli birey Türk bayragina el basarak yemin etti.

Il Jandarma Komutan Albay Nejdet Özcan, Türk milletinin kültür, gelenek ve inancinda askerlik hizmetinin kutsal oldugunu söyledi.

Özcan, asker ocaginin peygamber ocagi kabul edildigini belirterek, "Kutsal askerlik görevini ifa eden her birey, bunun hakli gururunu bir ömür boyu tasir. Iste bu maksatla birligimize katilan özel vatandaslarimiz Mehmetçik adayi olarak karsinizda durmaktadir" dedi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Baskani Kazim Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yasar, Il Jandarma Komutani Albay Nejdet Özcan, engelli askerlere terhis belgelerini teslim ederek tebrik etti. Tören geçisinin ardindan çocuklariyla bulusan aileler duygu dolu anlar yasarken, çocuklari ve yakinlariyla hatira fotografi çektirdi.

"Bu gününü gördük"

Oglunun askerlik hayalinin gerçeklestigini söyleyen Gülseren Yalçin, "Oglumuz üniformasini giydi, bu gününü gördük. Çok mutlu olduk, çok güzel duyguymus" diye konustu.



"Bu üniformayi giymek hayalimdi"

Yozgat’in Sorgun ilçesinde yasayan 51 yasindaki Ilhami Bölükbasi, askerlik hayaline kavustugunu söyleyerek, "Bu üniformayi giymek hayalimdi, çocuk felci geçirdigim için bu vazifemi yapamadim. 50 senedir hasretini çekiyordum, bugün gerçeklesti çok mutluyum, sevinçliyim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA